Afbeelding

Bladeren worden weer opgeruimd in de gemeente Bunnik

12 november 2022 om 11:30 Natuur en milieu

BUNNIK De medewerkers van Reinigingsbedrijf Midden Nederland (RMN) en de Biga-groep starten maandag 21 november met de bladactie. Samen ruimen zij de gevallen bladeren op wegen en plantsoenen op. De bladactie duurt tot en met vrijdag 16 december, maar ze zijn hierbij wel afhankelijk van het weer. Aan inwoners wordt gevraagd om hun auto tijdelijk ergens anders te parkeren als ze zien dat de bladploeg in hun straat bezig is. 

De locaties van de ruim dertig geplaatste bladkorven binnen de gemeentegrenzen zijn te vinden op de website van de gemeente Bunnik: https://www.bunnik.nl/groen-en-bomen/bladkorven. Houdt er wel rekening mee dat alleen bladeren in de korven mogen. Takken, snoeiafval of ander groen mogen er niet in. De bladzuiger die de korven leegzuigt raakt hierdoor verstopt. 

De bladkorven leegt RMN naar behoefte. Is de bladkorf vol? Maak hier dan een melding van via de website van RMN.

WERKZAAMHEDEN ,,Merkt u dat de bladploeg in uw straat aan het werk is? Zet dan uw auto tijdelijk ergens anders zodat de medewerkers ongehinderd en zorgvuldig hun werk kunnen doen”, aldus de oproep van de gemeente. ,,Wij proberen het opruimen van het blad zo efficiënt mogelijk te doen met zo weinig mogelijk overlast voor de inwoners.” 

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie