Afbeelding
RMN

RMN: Zand en grond horen niet in de GFT container

14 oktober 2021 om 12:30 Natuur en milieu

BUNNIK Nu de herfst haar intrede heeft gedaan zijn veel inwoners druk met het winterklaar maken van hun tuin. Snoeiafval en plantenresten mogen in de container voor groente-, fruit- en tuinafval (GFT). Het is echter niet toegestaan om zand en grond af te voeren in de GFT container, aldus Reinigingsbedrijf Midden Nederland (RMN). ,,Een GFT container met verkeerd aangeboden afval mogen medewerkers van RMN niet legen. Heeft u veel zand en/of grond uit uw tuin gehaald? Laat dit dan afvoeren via een grondverwerkingsbedrijf.”

RMN: ,,Zand en grond vallen niet onder GFT afval en kunnen niet bij het recyclingstation ingeleverd worden, maar moeten door een grondverwerkingsbedrijf afgevoerd worden. Via Google vindt u een grondverwerkingsbedrijf bij u in de buurt.

AFVALWEGWIJZER Inwoners die twijfelen welk afval waar hoort kunnen gebruik maken van de RMN app met handige afvalwegwijzer. In één oogopslag is te zien waar welk afval weggegooid moet worden. De app is te downloaden in de appstore (voor iOS en Android). De afvalwegwijzer is ook via de website van RMN te raadplegen.

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie