Maak kartonnen dozen klein, vraagt RMN.
Maak kartonnen dozen klein, vraagt RMN. Eigen foto

Toename karton: voorkom verstopping van de papiercontainers

13 maart 2021 om 10:00 Maatschappelijk

BUNNIK Mede door de coronacrisis en alle bestellingen online, groeit de hoeveelheid karton en papier nog steeds hard. Reinigingsbedrijf Midden Nederland (RMN) ziet een forse stijging bij het inzamelen en vraagt inwoners daarom om kartonnen dozen klein te maken zodat de papiercontainers minder snel vol zitten. 

Tijdens de coronacrisis is er een sterke groei in internetaankopen zichtbaar. We bestellen veel meer online. De meerderheid van die producten wordt in kartonnen dozen thuis afgeleverd. Rob Schram, directeur RMN: ,,Onze medewerkers zien in de praktijk dat de (ondergrondse) papiercontainers snel vol zitten en dat een deel hiervan grote stukken karton/dozen zijn. Als inwoners het karton niet eerst klein maken voordat het in de ondergrondse papiercontainer gaat, kan de container verstopt raken. Wij vragen u dan ook om dozen klein te maken (plat of in stukken scheuren) en geen hele dozen in de container te doen.”

VOLLE CONTAINER ,,Als u voor een volle of verstopte papiercontainer komt te staan, dan verzoeken we u hiervan melding te maken via de website van RMN (www.rmn.nl). Het is niet de bedoeling dat u uw karton naast de container zet. Dit zorgt voor een rommelige omgeving en het trekt ander afval aan. Bovendien is nat karton niet altijd meer recyclebaar en zo gaan belangrijke grondstoffen verloren. Grote kartonnen verpakkingen kunt u ook (gratis) inleveren bij het recyclingstation in uw woonplaats.”

APP In de handige RMN app staat een overzicht van alle openbare papiercontainers in de buurt. Inwoners kunnen de app installeren op hun smartphone of tablet. De app is te vinden in de App Store (iOS) en in Google Play (Android) door te zoeken op RMN-app.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie