Plan voor nieuw zonneveld langs de A12
Plan voor nieuw zonneveld langs de A12 Gemeente Bunnik

Leden ECB beslissen over financiering zonneveld A12

10 juni 2021 om 08:08 Natuur en milieu

ODIJK De Energie Coöperatie Bunnik (ECB) houdt op 22 juni om 20 uur (via zoom) een ledenvergadering. Hoofdonderwerp is de vraag of leden bereid zijn om de zonnevelden langs de A12 mee te gaan ontwikkelen.


door Kuun Jenniskens

Mee ontwikkelen betekent in dit geval: voor 50 procent mee financieren en via deze weg voor de helft eigenaar worden van deze zonnevelden. Het gaat om een perceel van 10 hectare, en eentje van 5 hectare. De ECB heeft de afgelopen maanden onderhandeld met initiatiefnemer IX Zon. Deze resultaten worden op 22 juni gedeeld.


EERDERE PEILING In april en mei is er onder leden van de ECB gepeild in hoeverre leden daadwerkelijk willen investeren in zonnevelden - in dit geval ging het over de twee zonnevelden bij Werkhoven.Er zijn ruim 100 reacties binnengekomen, waarvan 60 procent positief staat tegenover investering in het zonnepark, 26 procent zegt ‘misschien’ en 14 procent is afwijzend.De meeste mensen zouden een bedrag tussen de 1000 en 5000 euro willen investeren, wanneer de rente 4 % bedraagt en jaarlijkse aflossing plaatsvindt. Maar er zijn ook mensen bereid tot een investering van 10.000 tot 25.000 euro. Het totale beschikbare investeringsbedrag kan vanuit deze enquête worden geschat op ruwweg 3 ton. Kijk voor meer info op de website van Energie Coöperatie Bunnik

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie