Faunatunnel Griftenstein
Faunatunnel Griftenstein Provincie Utrecht

Start aanleg faunatunnel Griftenstein in De Bilt

3 augustus 2020 om 11:24 Natuur en milieu

UTRECHT Op 17 augustus 2020 start aannemer Mourik met de aanleg van de faunatunnel Griftenstein, in opdracht van de provincie Utrecht. De faunatunnel komt onder de Utrechtseweg (N237) in De Bilt, ter hoogte van autodemontagebedrijf Akkie Stomphorst. De werkzaamheden duren naar verwachting tot half november 2020. De nieuwe faunatunnel Griftenstein vormt samen met de faunatunnel De Biltse Rading van de gemeente Utrecht de laatste schakel in de ecologische verbindingszone Noorderpark-Kromme Rijngebied.

Hoewel de aannemer de hinder voor de omgeving zoveel mogelijk beperkt, moet de Utrechtseweg gedurende drie weekenden en één avond/nacht worden afgesloten tussen de Wilhelminalaan en de Veldzichtstraat. Buiten deze afsluitingen om kan er sprake zijn van periodieke vertraging ter hoogte van de tankstations. Waar nodig worden de fietsers omgeleid naar de andere zijde van de weg.

Hieronder de geplande wegafsluitingen op een rij.

DRIE WEEKENDAFSLUITINGEN Zaterdagochtend 22 augustus 06:00 uur tot zondagavond 23 augustus 23:59 uur.Vrijdagavond 04 september 20:00 uur tot maandagochtend 07 september 06:00 uur.Vrijdagavond 18 september 20:00 uur tot maandagochtend 21 september 06:00 uur.

ÉÉN AVOND-/NACHTAFSLUITING Donderdagavond 15 oktober 20:00 uur tot vrijdagochtend 16 oktober 06:00 uur.

BEREIKBAARHEID Het doorgaande verkeer wordt met borden omgeleid.

Tijdens de wegafsluitingen zijn er de volgende omleidingsroutes voor het doorgaande verkeer: Verkeer vanuit Zeist richting Utrecht wordt omgeleid via de Universiteitsweg (N412) en de A28.Verkeer vanuit Utrecht richting Zeist wordt omgeleid via de Waterlinieweg en de A28.Verkeer vanuit Utrecht richting De Bilt wordt omgeleid via de Biltse Rading. 

Meer informatie over de aanleg van de faunatunnel vindt u op www.provincie-utrecht.nl/faunatunneldebilt

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie