Tuinexcursie
Tuinexcursie Groei & Bloei Zeist e.o.

Groei & Bloei zoekt bestuursleden

17 juli 2020 om 14:13 Natuur en milieu

REGIO De vereniging Groei & Bloei Zeist e.o. zoekt bestuursleden. De vereniging is zeer actief in de gemeenten Zeist, Bunnik, Wijk bij Duurstede en Utrechtse Heuvelrug en biedt een scala aan activiteiten.  

De vereniging Groei& Bloei komt voort uit de Nederlandse Maatschappij voor Tuinbouw en Plantkunde, opgericht in 1872. Het doel was het bevorderen van kennis van de tuinbouw, maar vooral op het gebied van de Plantkunde voor het tuinbeheer van de landgoedeigenaren.

GROEIEN Tegenwoordig is dat anders. Groei & Bloei heeft zich sterk ontwikkeld, denk hierbij aan het milieuaspect en bloemsierkunst. De Afdeling Zeist e.o. bestaat uit Zeist, de gemeente Bunnik, Wijk bij Duurstede en de Utrechtse Heuvelrug. De vereniging doet wat dat betreft haar naam eer aan. De afdeling groeit nog steeds in aantal leden en activiteiten.

Het is een gezellige en actieve vereniging, heel veel leden zijn al lang lid. Bij de activiteiten speelt gezelligheid en contact ook een belangrijke rol. Er worden lezingen gegeven over een scala aan onderwerpen, zoals de aanleg en onderhoud van de eigen tuin, het maken van bollenmanden of hangmanden, de invloed van het klimaat op de tuin en andere actuele onderwerpen waar vraag naar is.

Heel gewild zijn de bloemschikcursussen en de workshops waarvoor deskundige docenten worden aangetrokken. De Afdeling doet jaarlijks mee aan ”Open Tuinen”. Hierbij stellen leden hun tuin open voor anderen om een kijkje te nemen. Hier ontmoeten bezoekers ook andere tuinliefhebbers, heel ervaren leden, maar juist ook nieuwe leden wisselen hier informatie op een gezellige wijze uit.

EXCURSIES Er zijn excursies naar bekende tuinen en exposities, zowel dagexcursies als meerdaagse excursies en er is een tuinclub, die in kleine groepjes kasteeltuinen, kwekerijen en tentoonstellingen bezoekt. Leden kunnen zich hierbij aansluiten. Landelijk heeft Groei & Bloei een modern eigen magazine met een breed scala aan artikelen en onderwerpen. De afdeling heeft een kwartaalblad “Tuinzin”, gericht op de activiteiten van de afdeling.

Kijk ook op onze website www.zeist.groei.nl . Alles wordt door het afdelingsbestuur met hulp van vrijwilligers uitgevoerd. Nieuwe bestuursleden brengen altijd nieuwe ideeën in, daarom zoekt de afdeling vers bloed. ,,Als steeds nieuwe mensen hun kennis en ervaring inbrengen, dan blijven wij een groeiende en bloeiende vereniging." Volgend jaar stromen twee bestuursleden, waaronder de penningmeester door, zij willen het stokje weer doorgeven. 

Bij interesse kunt u zich melden bij: Annie van de Hoef, vice-voorzitter Vice-voorzitter afd. Groei en Bloei Zeist e.o. ahoef@casema.nl

Tuinexcursie
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie