Amina Sahli
Amina Sahli Amina Sahli
gratis

PREMIUM SELECTIE Amina maakte haar allereerste single Morgen over gemis ten tijden van corona

2 januari 2021 om 16:02 Muziek

In de dagen rond de jaarwisseling delen we een selectie van de meestgelezen Premium-artikelen op Bunniks Nieuws.nl. Vandaag een uitgebreid interview Amina Sahli over haar eerste single. Het artikel is eerder gepubliceerd op 6 april 2020.

BUNNIK Amina Sahli (19) uit Bunnik maakte, soort van per ongeluk, een liedje over het missen van vrienden in tijden van coronacrisis. De reacties waren zo positief, dat ze besloot hier haar allereerste single ooit van te maken. Haar liedje ‘Morgen’ staat sinds gisteren op Spotify en werd binnen 20 uur al 1000 keer beluisterd.

Amina is een hele bekende zangeres in Bunnik. Ze won meerdere prijzen bij Open Podia van de Schoudermantel en trad vaak op, in onder meer het Witte Kerkje. Inmiddels woont en studeert ze Songwriting aan het conservatorium in Rotterdam. Toch is ze in deze periode weer even terug bij haar ouders in Bunnik. ,,Al mijn huisgenoten zijn weg, dus ben ik ook naar mijn ouders gegaan. Ik mis de studie echt. We krijgen wel online les, maar ik vind het heel lastig. Je haalt toch niet hetzelfde eruit als voorheen.”  

Het lied is eigenlijk een brief aan mijn geliefde, mijn eigen dagboek

Nog op haar studentenkamer in Rotterdam maakt ze de eerste aantekeningen voor haar liedje. ,,Ik kon niet slapen en maakte een paar notities voor mezelf. Ik had toen nooit gedacht dat het een liedje zou worden. Het was meer een brief aan mijn geliefde, een soort gedicht bijna.”

Toch besluit ze er meer van te maken en ze deelt haar notities met haar producer. ,,Hij was enthousiast en heeft er een beat onder gezet. Mijn docent zei vervolgens dat ik er echt werk van moest maken.” Amina volgt zijn advies op en maakt een tweede couplet en een refrein. Het nummer past heel erg bij haar eigen gevoel. ,,Dit speelde rond 21 maart, mijn verjaardag. Toen miste ik helemaal mensen om me heen. Ik bedenk me dat iedereen dat heeft natuurlijk. Dat is een extra motivatie.” 

‘Morgen’ gaat over het gemis van een geliefde. Maar ook vrienden en familie. ,,Het gaat zeker over mijn eigen geliefde, maar ook meer in algemene zin, het niet kunnen omarmen van mensen die ik mis. Mijn zus zit nu op Bali bijvoorbeeld. Het liedje is een soort dagboek van mezelf, maar herkenbaar voor iedereen.” 

Het voelt alsof ik mijn eerste kindje de wereld in heb gebracht.

Vorige week werd haar nummer op social media vaak gedeeld. ,,Ook de NOS heeft het gedeeld via Instagram Stories. Dat is al 30.000 keer gedeeld.” Sinds vrijdag staat het nummer op Spotify. ,,In 20 uur tijd werd het nummer 1000 keer beluisterd. Dat is echt te gek.” Het voelt nog een beetje onwerkelijk. ,,Ik denk al jaren na over mijn eerste echte single. Twee week geleden was er nog niet eens een liedje en nu staat mijn nummer op Spotify. Dat is geweldig. Ik hoop echt dat mensen er steun aan hebben.”

Amina haar ouders zijn heel trots. ,,Mijn moeder vond het gelijk te gek. Zij is altijd degene die me overhaalt dingen te doen en in mezelf te geloven. Zij gaf me de laatste schop onder mijn kont die ik nodig had.” 

Vrijdag nam Amina even vrij. ,,Het voelt alsof ik na twee weken hard werken mijn eerste kindje de wereld in heb gebracht.” Daarom besloot Amina de natuur in te gaan. ,,Ik heb mijn schermpje weggelegd. Ik kan nu even ademen en genieten van het resultaat van hard werken.” 

Dankzij de inmiddels honderden Premium-abonnementen kunnen de journalisten van BunniksNieuws.nl extra verhalen maken. Het geeft ons de ruimte om net even dieper te graven in onderzoeksdocumenten, verder over de grens te kijken bij mensen die niet meer in Bunnik wonen (Groeten uit) en meer tijd te nemen voor een uitgebreid interview als dit. Wilt u bijdragen aan deze vorm van kwalitatief goede lokale journalistiek? Word dan ook abonnee. Dat kan al vanaf 3,95 per maand via https://www.bunniksnieuws.nl/abonnement/bunniksnieuws/bestellen

Morgen van Amina Sahli
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie