Hetty en Bram Schouten van der Velden leerden elkaar in 2006 kennen bij Brothers.
Hetty en Bram Schouten van der Velden leerden elkaar in 2006 kennen bij Brothers. Privé

Hetty en Bram leerden elkaar kennen in Brothers in Bunnik en zijn al 12,5 jaar gelukkig getrouwd

2 april 2022 om 08:00 Mensen

BUNNIK/ZEEWOLDE Drie keer nog gaan de deuren van Brothers open. Daarna is het echt voorbij. Toen Hetty Schouten van der Velden uit Zeewolde dat hoorde, stuurde ze meteen een mail naar de discotheek waarin haar gedachten afdwaalden naar vrijdag 27 oktober 2006 in Brothers, de avond waarop zij haar echtgenoot Bram leerde kennen. ‘Dankjewel mannen’.  

door Agnes Corbeij

Hetty Schouten van der Velden had een nare scheiding achter de rug en met de zorg voor twee kleine kinderen kwam ze niet veel aan zichzelf toe. Tot haar schoonzusje in 2006 zei: ,,Kom, we gaan lekker dansen.” Hetty was niet meteen enthousiast. ,,Ik was 34, ik zag het niet zitten naar zo’n veekeuring te gaan. Die tijd heb ik gehad, vind ik.”

CLASSICS Haar schoonzusje houdt aan en Hetty geeft toe. ,,Ze vertelde dat het een feest was voor mensen van onze leeftijd, daarom ging ik overstag. En ze had gelijk. Ik was gewoon een van de jongeren op die avond. En kon gewoon meezingen met de muziek.” Hetty had een heerlijk ontspannen avond en danste volop.

Aan de bar sprak Hetty Bram aan. ,,Hij had me gezien op de dansvloer en ik was hem positief opgevallen. We raakten aan de praat en er was een grote klik. Die is nooit meer weggegaan. We zijn drie jaar later getrouwd en hebben vorige maand ons 12,5 jarig jubileum gevierd met een groot feest.”

PRECIES IN HET MIDDEN Ook Bram was gescheiden en werd door anderen overgehaald om mee te gaan naar Brothers. Hij woonde in Kortenhoef, Hetty in Voorthuizen. ,,Beiden moesten we een half uur rijden, Brothers lag er precies tussen. Verder was er in die tijd niet zoveel.” Hetty trok eerst bij Bram in in Kortenhoef en inmiddels wonen ze alweer jaren in Zeewolde. 


Vele duizenden mensen gingen eind jaren negentig en de zeroes iedere week uit hun dak bij Brothers. - Archief Patrick van den Brink

Beiden hebben twee kinderen, samen vier. ,,Inmiddels is ons gezin flink uitgebreid met de aanhang van de kinderen. Ik had voor die avond in Brothers nooit gedacht dat dit mij zou overkomen. Zoveel moois. En dat ik uit al die honderden mensen die toen binnen waren nou net Bram tegen het lijf loop, is ook wel bijzonder. Mijn vriendinnen putten daar zelfs hoop uit. ‘Hetty is het ook gelukt,’ zeggen ze dan.” 

MOOIE ZAKEN Toen Hetty hoorde dat Brothers ging stoppen, stuurde ze een mailtje naar de discotheek. ,,Er is zoveel ellende in de wereld, ik vind het belangrijk om ook de mooie zaken te benoemen en te delen. Ik vind het ook heel fijn om mooie positieve verhalen te lezen. Daarom stuurde ik die mail en vertel ik ons verhaal.”

Eerder vertelden (oud)medewerkers hoe Brothers voelde als familie. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie