Mariëtte en Jeroen Kolsteeg stoppen na 15 jaar met slijterij Barrique in Odijk.
Mariëtte en Jeroen Kolsteeg stoppen na 15 jaar met slijterij Barrique in Odijk. Agnes Corbeij

Jeroen en Mariëtte stoppen met Barrique

22 oktober 2022 om 09:15 Maatschappelijk

ODIJK Precies vijftien jaar genoten Mariëtte en Jeroen Kolsteeg van het contact met de klanten in hun slijterij Barrique aan de Meent in Odijk. Toch hebben ze besloten ermee op te houden. Niet omdat het niet goed zou gaan met de zaak, integendeel. ,,Eigenlijk stoppen we op het hoogtepunt.”

door Agnes Corbeij

In 2008 openden ze de zaak. Jeroen: ,,We hebben altijd vooral heel erg genoten van alle mensen die de zaak binnen kwamen.” Toch is het leven als winkelier niet altijd makkelijk. ,,We hebben ook geleerd dat het zwaar is, dat de zaak er altijd is. Nu loopt ons huurcontract af en dus is het een punt waarop we heroverwegen.” 

Mariëtte werkt sinds drie jaar ook weer elders, als medisch secretaresse in het UMC Utrecht. ,,In de zorg ligt toch mijn hart en in de winkel miste ik uiteindelijk het contact met collega’s. Daarom werk ik ook een aantal dagen in het ziekenhuis.” Om de winkel goed te blijven draaien, zou Jeroen personeel aan moeten nemen en dat is schaars. ,,Daarom besloten we te stoppen.”

ONBEKEND Voor Mariëtte is het een hele logische stap, zij staat eigenlijk al met één been buiten de winkel. Voor Jeroen is de toekomst nog onbekend. ,,Ik hoop dat de zaak wordt overgenomen en dat ik kan helpen bij de overdracht. Daarna zien we wel verder.”

Of die overname er komt, is nu nog onbekend. Jeroen: ,,We weten zeker dat er behoefte is aan een slijter in het dorp. De zaak is levensvatbaar. In coronatijd is het alleen maar beter gegaan, vorig jaar was ons beste jaar ooit. En het dorp groeit nog verder.” 

SPONSOREN Slijterij Barrique betekende in het dorp meer dan de lokale slijterij. Ze bevoorraden en sponsoren ook de tennis- en voetbalvereniging en het Dorpshuis. Jeroen: ,,We hebben ook veel feestjes bevoorraad en proeverijen georganiseerd.” Mariette: ,,Op uitnodiging van leveranciers zijn we naar Chili en Schotland geweest, dat waren prachtige reizen. Het zijn allemaal mooie herinneringen.”

De winkel is in elk geval nog open tot en met 17 december. Jeroen: ,,We willen klanten vooral ook op het hart drukken de cadeaubonnen en spaarkaarten die ze in een laatje hebben liggen te komen verzilveren. Het zou zonde zijn als die straks niks meer waard zijn.” Verder willen Jeroen en Mariette alle klanten hartelijk danken voor de vele fijne jaren.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie