Zondagavond om 23.30 uur werd brand gemeld bij Angeles Mode in Odijk.
Zondagavond om 23.30 uur werd brand gemeld bij Angeles Mode in Odijk. Koen Laureij

Ook Primera Odijk gesloten als gevolg van de brand

2 maart 2022 om 11:50 Brand

ODIJK Niet alleen Angeles Mode is sinds deze week gesloten door de brand die afgelopen zondagavond in het pand woedde. Ook de naastgelegen Primera heeft zoveel rookschade dat alles uit de winkel moet, om het hele pand te reinigen. Dit gaat waarschijnlijk tot eind volgende week duren. 

door Agnes Corbeij

Als je nu in de Primera staat, ziet het er niet vreselijk uit, zoals bij Angeles Mode. Maar alle producten en meubels zitten wel onder een dun laagje roet. Daarom moet alles eruit om grondig schoon te maken. Eigenaar Patrick van Ee: ,,Ik werd zondagavond gebeld door de alarmcentrale, die melding kreeg door het rookalarm. Ik woon in Zeist dus ben meteen hierheen gekomen.”

Mariëtte en Jeroen Kolsteeg, eigenaren van slijterij Barrique, waren als eerste aanwezig bij de brand. Mariëtte: ,,Wij werden gebeld door de alarmcentrale, net als Patrick. Omdat wij in Odijk wonen, waren we er als eerste bij. Het was erg spannend. In de vijftien jaar dat we hier zitten hebben we drie keer alarm gehad en dit is de eerste keer dat er echt iets aan de hand was. Toen we ter plaatse waren en de brand zagen, hebben we meteen 112 gebeld. De brandweer was er gelukkig heel snel bij.”

Mariëtte moet er niet aan denken wat er was gebeurd als er geen brandalarm was geweest. ,,Dan was veel meer in brand gegaan. Ook de woningen hierboven. Daar lagen gewoon mensen te slapen die niks hadden gemerkt, totdat wij alarm sloegen.” Zelf hebben ze nu weinig schade. ,,Je ruikt het wel een beetje in de winkel, maar wij kunnen gewoon open. Achterin de winkel zie je ook wel roet, maar dat kan ik gewoon zelf schoonmaken.” Datzelfde geldt voor het Chinese restaurant. 

Toen Van Ee in Odijk aankwam, stond de brandweer op het punt de deur van de Primera te forceren, om binnen te kijken. Gelukkig kon hij de deur gewoon met de sleutel openmaken, in tegenstelling tot Mustafa Jafari van Angeles Mode. Zijn deur was al wel geforceerd voordat hij aankwam in Odijk, net als het hek voor de Passage.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie