Brigita en Cleo tijdens een workshop Ukelele Paraderen 2021. Rechtsonder Nadia.
Brigita en Cleo tijdens een workshop Ukelele Paraderen 2021. Rechtsonder Nadia. De Kromme Haan

Bunniks eigen cultuurfestival Paraderen

Maatschappelijk

BUNNIK In de tuin van theater de Kromme Haan vindt in samenwerking met Cultuurplatform Bunnik op 11 september van 13.00 uur tot 17.00 uur voor de tweede keer cultuurfestival ‘Paraderen’ plaats. Er is een bomvol programma met gratis toegang tot het festival voor jong en oud met zang, dans, theater, muziek en workshops met aanbieders afkomstig uit Bunnik en omgeving. Paraderen betekent pronken, pralen, in zijn of haar beste pak laten zien, parade houden. En dat is dan ook het thema van dit festival. Een etalage voor cultuur & theater vanuit Bunnik en omgeving. 

door Margo van Ede - Jungerius

De aftrap van het festival wordt om 13.00 uur verzorgd door Miss BoomBoom Bali. Het publiek kan daarna langs verschillende kunstwerken en zelfgemaakte meubels paraderen, dansen op muziek in de silent disco, een voorstelling bezoeken, zoals cabaret of een goochel act, en bijvoorbeeld een schilderworkshop volgen. In dit aanbod is voor jong tot oud iets te vinden. 

Het programma varieert van workshop tot expositie en van theatervoorstelling tot popconcert, zowel tegen betaling als kosteloos.

CROWDFUNDING Het idee voor Paraderen ontstond vorig jaar tijdens de financiering voor de opbouw van theater de Kromme Haan. ,,We zijn toen een crowdfunding gestart en zochten een leuke manier om onze donateurs te bedanken. De eerste editie van ‘Paraderen’ was een enorm succes”, zegt Margo Jungerius (de Kromme Haan). ,,Daarom vonden we dat er een tweede editie moest komen.” 

KENNISMAKEN ,,Het is ook een uitgelezen kans om kennis te maken met wat Bunnik op cultureel vlak te bieden heeft”, vult Eugenie van Schalkwijk (Cultuurplatform Bunnik) aan.

Het cultuurfestival ‘Paraderen’ is gratis te bezoeken. Voor sommige activiteiten is een gekocht kaartje verplicht, andere activiteiten zijn kosteloos. Kijk voor meer informatie over het programma op www.dekrommehaan.nl.

Nadia.
advertentie
advertentie