v.l.n.r.: Morris, Demi en Felix.
v.l.n.r.: Morris, Demi en Felix. Eveline Jansze

BO!NK in gesprek met jongeren

31 juli 2021 om 15:00 Maatschappelijk

Over hoe het is om op te groeien in coronatijd

BUNNIK Hoe is het om op te groeien in de coronapandemie? BO!NK Theater vroeg het aan 35 jongeren uit de omgeving en maakte hierover samen met hen de film ‘Een Beetje Lucht’ plus fototentoonstelling. In deze rubriek stellen we iedere week vragen aan een aantal van deze jongeren. Over henzelf, over het project ‘Zie je mij?’ en over corona.

Aan het woord zijn Demi (13 jaar), Siebe (13 jaar) en Felix (14 jaar) 

Waarom doe je mee aan dit project? Demi: ,,Om te laten zien hoe jongeren zich kunnen voelen in deze rare tijden. En ik vond het erg leuk dat we met elkaar iets kunnen maken waar uiteindelijk iets moois uitkomt met een mooie betekenis. Siebe: ,,Dat je met een hele grote groep kinderen/jongvolwassenen een film maakt. Waarin je je goed kan inleven, omdat je het zelf hebt meegemaakt, het zijn onze eigen verhalen.” Felix: ,,Het leek mij leuk en ik heb toch niks te doen met de lockdown (red: project is gestart in maart 2021). 

Wat vind jij het ergste aan Corona? Demi: ,,Dat ik bang ben om andere te besmetten en dan heb ik het vooral over de oudere mensen, zoals mijn oma.” Siebe: ,,Ik vond het ergste dat je een grote groep vrienden en familie niet kon zien. Dat je niet heel veel kon doen, omdat bijna alles dicht was. Maar de creativiteit, zoals dat mensen leuke filmpjes gingen maken op TikTok, was wel weer grappig en de tijd met mijn vriendengroep.” Demi: ,,O ja, er zijn ook leuke momenten geweest. Ik sprak echt elke dag af met vrienden na school tot  de avond.” Felix: ,,En ik ging kaal! 

Wat wil je de jongeren van de toekomst vertellen over corona? Felix: ,,Dat het een heel saai jaar was, maar dat het mij wel veel heeft geleerd. Bijvoorbeeld, dat je gewoon jezelf moet zijn. Dat hoop ik ook dat mensen onthouden na het zien van de film.” Demi: ,,Dat het een jaar was met veel uitslapen en veel in bed liggen, omdat er echt niks anders kon. Ik wil graag dat mensen met de film zien dat er meer achter een persoon zit dan dat je aan de buitenkant ziet. Dat jongeren het ook erg lastig hebben in deze nare periode en dat ze echt elk moment moeten gebruiken om leuke dingen te doen met hun familie en vrienden.” Siebe: ,,Vrienden zijn belangrijk. Zodra alles weer normaal is, ga ik met mijn vriendengroepkamperen!”

Het project ‘Zie je mij?’ is arts based research vanuit BO!NK Theateracademie naar de ervaringen van jongeren in tijden van de coronapandemie. 

Op 5 september 2021 is de première in het Figitheater te Zeist. De film wordt ook op diverse plekken in Bunnik en Odijk vertoond. 

Meer informatie via www.boinktheater-academie.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie