Afbeelding
LEKSTEDEwonen

Rozelaar in Odijk erg populair

5 juli 2021 om 16:00 Nieuwbouw

ODIJK In de afgelopen weken hebben er bijna 1.200 woningzoekenden gereageerd op de sociale huurappartementen in de Rozelaar in Odijk. Reageren hierop kon tot en met 1 juli.  De vraag naar betaalbare huurwoningen in Odijk (gemeente Bunnik) is en blijft erg groot. Om jongeren, 65-plussers en lokaal woningzoekenden meer kansen te bieden, krijgen zij bij toewijzing voorrang op een aantal appartementen. Onlangs hebben alle eerste kandidaten via WoningNet een mail ontvangen of zij interesse hebben in één van de appartementen (voorlopige aanbieding).

Op de locatie tussen de Zeisterweg, Rozelaar en de Korenbloem wordt het kleinschalige appartementencomplex gebouwd. Aan de Rozelaar komen twaalf sociale huurappartementen van LEKSTEDEwonen. De twee- en driekamerappartementen hebben woonoppervlakten tot en met 62 m2 en zijn voorzien van een (inpandig) balkon, terras of een tuin. De appartementen zijn geschikt voor iedereen (1 t/m 3 personen) en de huurprijzen zijn vanaf € 575,- per maand (exclusief servicekosten). Hierdoor zijn de appartementen bereikbaar voor verschillende inkomensgroepen. Eind mei is aannemer Van Daalen begonnen met de bouw en de oplevering is voorjaar 2022.

GROTE VRAAG Afgelopen weken reageerden er 1.175 woningzoekenden op negen sociale huurappartementen, ofwel gemiddeld 130 kandidaten per appartement. Op verzoek van de gemeente Bunnik worden drie appartementen (van de twaalf) toegewezen aan bijzondere doelgroepen, zoals mindervaliden. Het aantal varieert van 55 tot 278 reacties/kandidaten per advertentie. Hieruit blijkt opnieuw dat er een zeer grote vraag is naar betaalbare huurwoningen in de gemeente Bunnik, aldus LEKSTEDEwonen.

De vraag naar betaalbare (huur)woningen in de gemeente Bunnik blijft onverminderd groot. De gemeente, corporaties, projectontwikkelaars en particulieren werken hier hard aan. Dat blijkt wel uit eerdere sociale huurwoningtoewijzing, waar ook veel mensen op af kwamen.

https://www.bunniksnieuws.nl/nieuws/algemeen/664261/rhijnhaeghe-bunnik-1284-mensen-reageren-op-27-sociale-huurwoningen

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie