De supportposter die aan de gevel van Dorpshuis Odijk hing aan het begin van de pandemie
De supportposter die aan de gevel van Dorpshuis Odijk hing aan het begin van de pandemie Sporthuis Bunnik

Dorpshuis zet de schouders eronder

18 mei 2021 om 16:00 Maatschappelijk

ODIJK Wat is een dorp zonder Dorpshuis en sporthal? Dat wil Odijk duidelijk niet laten gebeuren. Op 12 mei werden de koppen bij elkaar gestoken. Samen zet Odijk de schouders eronder om het Dorpshuis levendig te houden. Reserveer 28 augustus alvast in de agenda voor de Odijkse Fair.

Geen carnaval en carnavalsoptocht, geen Sport BSO, geen bloedprikken, geen bridge en zangavondjes, geen goedkope mooie locatie voor een familiefeestje, geen Huiskamer van Odijk, geen reanimatie en EHBO lessen, geen dans en yoga, geen huiskamer van Odijk, geen sociëteit de Schans en activiteiten voor ouderen, geen schoolgym en geen binnensporten meer of een drankje na het trainen. Dat kan natuurlijk niet.

Een tijdje terug berichtte Arnold Wagemakers in het Bunniks nieuws over de zorgelijke financiële positie van het dorpshuis en het sporthuis. De Covid-bijdrage vanuit de Rijksoverheid dekt verreweg de kosten niet en inkomsten vanuit horeca en huur ligt al een jaar stil.

BRAINSTORM Daarom kwamen op woensdagavond 12 mei vertegenwoordigers van een groot aantal gebruikers van sporthal de Lindenhof en het dorpshuis naar het dorpshuis, om met elkaar te overleggen hoe de Odijkers er gezamenlijk voor gaan zorgen dat deze mooie faciliteiten niet verdwijnen. Want dat doemscenario is wel in zicht. ,,Het is nog geen 5 voor 12, maar kwart voor 12 komt wel in het zicht.”

Een jaar corona sluiting kon met veel creativiteit worden overleefd, maar nog een lockdown periode zou er weleens toe kunnen leiden dat Odijk een heel saai dorp gaat worden, waar je alleen nog kunt wandelen, fietsen of hardlopen in je vrije tijd. En zeg nou zelf, wie staat er niet langs de kant tijdens de carnavalsoptocht?

IDEEËN Er werd volop gebrainstormd met elkaar in kleine groepjes, met als uitkomst een breed scala aan ideeën voor een korte termijn actie, georganiseerd door het sporthuis/dorpshuis in samenwerking met de buurtsportcoaches en de gebruikers van de Sporthal en het dorpshuis. Maar ook werd er nagedacht over hoe we het dorpshuis nog aantrekkelijker en zichtbaarder kunnen maken voor de bewoners van Odijk, zodat men extra inkomsten kan genereren om een eventuele volgende crisis te overleven.

Een eerste stap is in ieder geval gezet, maar het allerbelangrijkste is dat Odijkers van jong tot oud een groot rood hart in hun agenda zetten op zaterdagmiddag 28 augustus om met elkaar te laten zien hoe belangrijk we het vinden dat Odijk sportief en bruisend blijft en geen slaapdorp wordt. Dat kan alleen met steun van alle inwoners.

ODIJK FAIR Op zaterdag 28 augustus zijn alle inwoners van Odijk, van jong tot oud uitgenodigd voor een Odijkse fair, georganiseerd door medewerkers van het Sporthuis, Dorpshuis en hun gebruikers. Met een programma vol sport en spel, ontmoeting en informatie, een hapje, muziek en een drankje hopen wij het dorpsgevoel nieuwe leven in te blazen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie