Het afgelopen jaar zijn op die manier mooie initiatieven ontstaan.
Het afgelopen jaar zijn op die manier mooie initiatieven ontstaan. Bunnik Beweegt

Bunnik Beweegt in de buitenruimte

16 maart 2021 om 13:32 Maatschappelijk

De verbinding tussen bewoners en gemeente

BUNNIK Bunnik Beweegt zet zich samen met andere organisaties in om een gezonde leefomgeving te creëren. Dit gebeurt bijvoorbeeld door samenwerking met scholen, de kinderopvang, het jongerenwerk en sportverenigingen. Maar hoe zit het dan met buitenruimte?

De buurtsportcoaches stimuleren mensen/inwoners ook zelf actief hun eigen leefomgeving te verbeteren. Het is leuk om te zien dat inwoners zelf ook met een idee of vraag bij Bunnik Beweegt of de gemeente aankloppen. Het afgelopen jaar zijn op die manier mooie initiatieven ontstaan.

SKATEPARK WERKHOVEN Een mooi voorbeeld daarvan is het skatepark dat op dit moment in Werkhoven wordt aangelegd. Het begon met een handtekeningenactie van leerlingen van de Delteykschool. De kinderburgemeester overhandigde de handtekeningen persoonlijk aan de gemeente. In samenwerking met de initiatiefnemers en onder begeleiding van onze buurtsportcoaches, organiseerden studenten van de Sportacademie Amersfoort een sponsorloop. Mede dankzij de sponsorloop, sponsoren, de gemeente en de buurtbewoners is het zo ver. Er is 5.210 euro opgehaald. Binnenkort kan er dus lekker geskatet worden in Werkhoven.

BASKETBALLEN IN ODIJK Een vergelijkbaar initiatief is de voetbalkooi in Odijk. Straks kan daar zowel gevoetbald als gebasketbald worden. Bunnik Beweegt ontving via de gemeente een brief waarin Jayden en zijn vriendjes vertelden dat zij graag wilden basketballen, maar hier geen plek voor was in Odijk. Door een flessenactie haalden Jayden en zijn vrienden, met ondersteuning van de buurtsportcoaches, het benodigde geld binnen. Daardoor kan er waarschijnlijk aan het begin van volgende maand al gebasketbald worden.

HET BEWEEGLINT Als klap op de vuurpijl komt er voor alle buitensporters een beweeglint in Bunnik, Werkhoven énOdijk.

De werkzaamheden voor het plaatsen van de sporttoestellen zijn in volle gang. De buurtsportcoaches realiseren dit project door samenwerking met de gemeente, de Lions en sponsoren. Het beweeglint bestaat uit een looproute door de wijk van ongeveer 2,5 tot 4 kilometer (afhankelijk van de dorpskern). Op de route komen instructieborden met verschillende oefeningen, specifiek gericht op het trainen van het bovenlichaam, onderlichaam of het hele lichaam. Kunt u ook niet wachten om dit beweegparcours te doen? Volg Bunnik Beweegt op Facebook, Instagram of Twitter, zodat u weet wanneer het Beweeglint opent.

De kern is dat deze initiatieven zonder samenwerking niet lukken. Burgers die zelf actief meedenken,-helpen, -organiseren en -financieren. Een gemeentelijke organisatie die daar open voor staat en regelt wat formeel nodig is om de plannen in de wijken te realiseren. Evenals de maatschappelijke organisaties, zoals Bunnik Beweegt, die burgers stimuleren en ondersteunen. Vele handen maken licht en leuk werk.

Wil u graag in beweging komen? Heeft u vragen of tips? Neem contact op via info@bunnikbeweegt.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie