St. Nicolaaskerk in Odijk.
St. Nicolaaskerk in Odijk. Gemeente Bunnik

Gemeente Bunnik vraagt mening inwoners over toekomst kerkgebouwen

3 maart 2024 om 10:30 Maatschappelijk

BUNNIK De gemeente Bunnik is bezig met het opstellen van een kerkenvisie. Een onderzoek naar een duurzaam toekomstperspectief en de maatschappelijke betekenis van het religieus erfgoed in Bunnik, Odijk en Werkhoven. ,,We streven naar een breed gedragen toekomstbeeld en daarom is er een korte vragenlijst opgesteld. Vult u ook de vragenlijst in?”, aldus een oproep van de gemeente.

Onder het religieus erfgoed in Bunnik, Odijk en Werkhoven vallen de zes kerken en voormalige klooster Samaya. Het onderzoek gebeurt in gesprek met de kerkgemeenschappen en eigenaren én hierbij is ook de mening van inwoners belangrijk, zo vindt Bunnik.

Welke betekenis heeft het kerkgebouw voor de gemeenschap? Hoe belangrijk zijn ze voor de identiteit van het dorp? Welke waarden wegen het zwaarst voor inwoners? Welke kansen en uitdagingen zijn er voor de kerkgebouwen? Kunnen de gebouwen duurzaam worden gebruikt met een (deels) maatschappelijke invulling? En wat zou de rol in de toekomst kunnen zijn?

VRAGENLIJST

Bunnik: ,,We streven naar een breed gedragen toekomstbeeld en daarom is er een korte vragenlijst opgesteld. Het invullen van de vragen duurt ongeveer 5 tot 10 minuten en is anoniem. Invullen kan tot en met maandag 8 april 2024.”

UITKOMSTEN

De uitkomsten worden opgenomen in het toekomstperspectief voor de kerkgebouwen. ,,Zo brengen we de maatschappelijke betekenis in beeld en maken we een duurzame visie voor het religieus erfgoed in de gemeente Bunnik. Uw mening en ideeën kunnen daar dus onderdeel van zijn.”

De vragenlijst kan worden ingevuld op de gemeentepagina www.bunnik.nl.

Meer informatie over de kerkenvisie staat op de projectpagina kerkenvisie www.bunnik.nl/projecten/kerkenvisie.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie