Er moeten meer woningen komen, aldus de gemeente Bunnik.
Er moeten meer woningen komen, aldus de gemeente Bunnik. Gemeente Bunnik

Oproep inwoners 18 tot 35 jaar: ‘Help ons om het wonen in gemeente Bunnik beter te maken’

2 oktober 2023 om 10:00 Wonen

BUNNIK De gemeente Bunnik doet een oproep aan haar inwoners van 18 tot en met 35 jaar om mee te denken over het verbeteren van de woonsituatie binnen de gemeentegrenzen.

,,In de gemeente Bunnik en in de regio is er een grote vraag naar woningen. Voor veel mensen is het lastig om een woning te vinden die aansluit bij hun wensen en mogelijkheden. Om bij te dragen aan het oplossen van de woningnood zijn extra woningen nodig. Bunnik wil tot en met 2040 groeien met 4.300 woningen. Dit worden duurzame, betaalbare en verschillende soorten woningen”, aldus de gemeente Bunnik.

In samenwerking met woningcorporaties en projectontwikkelaars zet de gemeente zich in om voor elke inwoner een passende en betaalbare woning te realiseren. Woningbouwprojecten als Kersenweide Odijk en Stationsomgeving Bunnik zijn hier voorbeelden van. Het bouwen van geschikte woningen kost echter tijd en alleen bouwen is niet genoeg.

Daarom wordt de gemeentelijke woonvisie aangepast in 2024. Dit is een document dat vier jaar geldt. Bunnik: ,,Met de woonvisie willen we zorgen dat er voldoende geschikte woningen worden gebouwd en dat woningen bij de juiste mensen terechtkomen. Vooral voor 18- tot 35-jarigen is het momenteel lastig om een woning te vinden. Daarom roepen we ze op om hun mening te geven.”

VRAGENLIJST

Om meningen en ideeën in kaart te brengen, is er een vragenlijst opgesteld. ,,We horen graag wat 18 tot 35-jarigen belangrijk vinden als het gaat om wonen en wat voor creatieve ideeën en oplossingen zij hebben. Het invullen van de vragenlijst duurt ongeveer 5 minuten en kan tot en met 16 oktober.”

UITKOMSTEN?

Gemeente Bunnik: ,,In november delen wij de belangrijkste uitkomsten uit de vragenlijst via onze website. Deze uitkomsten worden verwerkt in de woonvisie 2024-2027. Komende jaren gaat de gemeente, samen met woningcorporaties en ontwikkelaars, hiermee aan de slag. Om zo ook de wensen en behoeften van inwoners tussen de 18 en 35 jaar te realiseren.”

Kijk op de gemeentewebsite voor de vragenlijst.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie