Samen repareren
Samen repareren Repair Café Bunnik

Repair Café Bunnik heeft veel voorwerpen gered

11 december 2021 om 18:00 Lokaal Deel je nieuws

Repair Café Bunnik is in september voor het eerst van start gegaan en heeft inmiddels al veel voorwerpen kunnen repareren. 

Sinds september stonden maandelijks diverse vrijwillige reparateurs klaar om inwoners van de gemeente Bunnik gratis te helpen bij alle mogelijke reparaties. Bezoekers namen van thuis kapotte voorwerpen mee zoals lampen, kleding, koffieapparaten, dvd spelers en speelgoed. De één wil afval voorkomen, de ander is erg gehecht aan een bepaald voorwerp. Alles wat het niet meer deed, was welkom. En maakte kans op een geslaagde reparatie. Dankzij de reparateurs in het repair café zijn 71 van de 93 (ruim 75%) geregistreerde kapotte voorwerpen gerepareerd of hebben ze kunnen helpen door te adviseren! Zo zie je maar, de reparateurs in het Repair Café weten bijna altijd raad.
Daarnaast was het repair café voor veel mensen een laagdrempelige ontmoetingsplaats. Onder het genot van een kop koffie konden mensen bij kletsen en leerden ze hun buurtgenoten op een andere manier kennen. 

Repair Café Bunnik is vanaf februari weer terug. Kom jij met het 100ste kapotte voorwerp?! Elke eerste zaterdag van de maand van 10:30 tot 13:00 uur in de zaal naast de bibliotheek. Nieuws over aankomende bijeenkomsten staan op onze website en sociale media @repaircafebunnik.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie