Erica Spil en Rijk Roor openen de 'Landschappen-expositie' in 't Wapen van Odijk
Erica Spil en Rijk Roor openen de 'Landschappen-expositie' in 't Wapen van Odijk Wapen van Odijk

Wethouder Erica Spil opent expositie Rijk Roor in 't Wapen van Odijk

14 februari 2020 om 10:22 Kunst

ODIJK ,,Eenvoud met diepgang", zo typeerde Erica Spil, wethouder gemeente Bunnik van onder meer cultuur en landschap, de acrylschilderijen en gouaches van Rijk Roor. In de expositie Landschappen van de Kromme Rijn zijn de mooiste plekjes in de gemeente Bunnik op bijzondere wijze vastgelegd. Met een toost opende Spil op woensdag 12 februari de expositie die vanaf nu te bewonderen is in 't Wapen van Odijk.

Voorafgaande aan de officiële opening gaf kunstschilder Rijk Roor de vele belangstellenden een inkijkje in zijn persoon en werk. Rijk is afkomstig uit een creatieve familie en schildert al bijna zijn hele leven, maar heeft daar nooit volledig zijn werk van gemaakt. Nu hij als voormalige manager in de gezondheidszorg meer tijd heeft, is hij zich weer meer op het schilderen gaan toeleggen waarbij hij zich dit keer liet inspireren door het Kromme Rijn-landschap. ,,Tevens een mooie manier om de omgeving beter te leren kennen", zegt hij zelf aangezien hij nog niet zo lang in Odijk woont. In oktober 2018 verruilde hij Veenendaal voor deze plek. Hij houdt van snel werken en schildert zowel figuratief als abstract. De schilderijen in 't Wapen zijn herkenbare plekken die verfraaid zijn met mooie kleuren en soms andere elementen als de compositie daarom vroeg.

Wethouder Erica Spil stond stil bij het ontstaan van de Kromme Rijn en roemde de schoonheid van het landschap. Ze vindt het heel begrijpelijk dat Rijk zich door deze mooie plekken met zo'n interessante historie heeft laten inspireren. Met het uitbrengen van een toost prees zij de sfeervolle schilderwerken met herkenbare beelden en verklaarde ze de expositie voor geopend. Het komende jaar zijn de werken zowel te bewonderen in 't Wapen van Odijk als ook op de website atelierroor.nl

Erica Spil met Rijk Roor en echtgenoot in 't Wapen van Odijk
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie