Afbeelding
Pop-up Museum oud Amelisweerd

Lezing Pop-up Museum oud Amelisweerd: 'Schittering aan hof van de Romanovs'

17 februari 2020 om 19:02 Historie

BUNNIK In het kader van de tentoonstelling Dress to Impress brengt kunsthistorica Lika Smirnova op zondag 23 februari een lezing over de weelderige sieraden van de Romanovs. De in Rusland geboren Smirnova heeft altijd een grote belangstelling gehad voor kostuumgeschiedenis. Hier zijn sieraden onlosmakelijk mee verbonden.  De , lezing begint om 11.30 uur. Prijs: € 18,- per persoon, Museumkaart € 15,- p.p. Tickets via Geelvinck Museum, resterende tickets op de dag zelf aan de kassa beschikbaar.

De Russische geschiedenis in de periode vanaf Peter de Grote is en blijft fascinerend, zeker gezien de extreme weelde en uitbundige levensstijl van de Russische elite, waar het hof van de Romanovs wel exemplarisch voor was. De 19de eeuw was voor de Russische upperclass een ware Belle Epoque. Juwelen en rijk versierde kleding hoorden daarbij. Europese vorstenhuizen en de Beau Monde van die tijd konden er alleen maar van dromen zich deze exuberantie te kunnen veroorloven. De Russische High Society stak daarin de rest van Europa naar de kroon.

In samenwerking met Museum Geelvinck worden op regelmatige basis concerten georganiseerd in Pop-up Museum Oud-Amelisweerd. Ditmaal brengen de musea bij wijze van experiment een inhoudelijk lezing. Kijk op www.popupmoa.nl voor het complete programma.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie