Masumi Nagasawa
Masumi Nagasawa Geelvinck Museum, Merlijn Doomernik

Valentijn in Oud-Amelisweerd

Muziek

BUNNIK Op 14 februari is er een speciaal Valentijnsconcert bij Pop-up Museum Oud-Amelisweerd, Koningslaan 9, 3981 HD Bunnik. Harpiste Masumi Nagasawa en fortepianist Naruhiko Kawaguchi brengen een romantisch programma genaamd 'Harmony of love'. Het concert bevat achttiende- en negentiende-eeuwse muziek van onder andere Beethoven, Mozart, Rossini en Spohr. Het concert begint om 15.30 uur.  Prijs: € 18,- per persoon, Museumkaart € 15,- p.p. Tickets via Geelvinck Museum, resterende tickets op de dag zelf aan de kassa beschikbaar.

Masumi Nagasawa is een wereldexpert op het gebied van achttiende- en negentiende-eeuwse harpmuziek. Ze studeerde af aan het conservatorium in Maastricht en haalde haar PhD op de University of Leeds in Engeland. Sindsdien treed Nagasawa regelmatig op bij internationale festivals, doceert ze aan het conservatorium in Maastricht en componeert ze muziek voor de harp.

Naruhiko Kawaguchi studeerde musicologie aan de Universiteit van Tokyo, waar hij zich specialiseerde in fortepiano en clavichord. Kawaguchi won verschillende internationale concoursen en kreeg prijzen en onderscheidingen overal ter wereld. Hij heeft recitals gegeven in Amsterdam, Rome, Florence, Palma, Saluzzo en ook tijdens de prestigieuze Wunderkammer of Trieste (2013).

CONCERTENREEKS In landhuizen, buitenplaatsen en kastelen is altijd gemusiceerd. Zonder enige twijfel hebben bewoners van Oud Amelisweerd in vroeger tijden zelf en samen muziek gemaakt, of de gasten van de familie getrakteerd op muziek. Deze lange traditie wordt nieuw leven ingeblazen met de concertreeks in samenwerking met Museum Geelvinck. Iedere twee weken kunnen bezoekers genieten van een uniek concert in de Vogeltjeskamer van het museum. Kijk op www.popupmoa.nl voor het complete programma.
 

Naruhiko Kawaguchi
advertentie
advertentie