Afbeelding
Agnes Laurens

Veel activiteiten tijdens Open Monumentendag in Odijk, Werkhoven en Bunnik

12 september 2021 om 20:04 Evenementen

BUNNIK Bunnik, Odijk en Werkhoven was het afgelopen weekend vol met activiteiten tijdens Open Monumentendag; kunst, cultuur, muziek, of zelfs je favoriete cupcake bakken.

EXPOSITIE Schilder Geert-Jan Jansen hield een expositie in Kasteel Beverweerd, Werkhoven. De expositie liet de verschillende stijlen van deze schilder zien. In de stijl van een andere schilder. De heer Jansen heeft zichzelf leren schilderen. Hij probeert verschillende stijlen uit. Hiervoor heeft hij kunstgeschiedenis gestudeerd.

oto - Agnes Laurens

MUZIEK In Odijk speelden twee gitaristen in het Witte Kerkje – gitaar duo Cees Stax en Erik Ypema. De frisse en sensuele klanken dringen diep je ziel binnen. Virtuoze klanken galmden door de kerk. De twee heren namen je mee door de Spaanse sferen van walsen, volksliederen, dansen waardoor je van de stoel wilde komen en om mee te dansen op de melodie.

Foto - Agnes Laurens

Een ander duo speelden in de Oude Dorpskerk in Bunnik: harpiste Saskia Rekké en celliste Hanne Steffers. De combinatie harp en cello zorgden voor mooi donkere en warme klanken waar het publiek stil op het puntje van hun stoel bleef zitten. Je niet vaak deze gouden combinatie. Rekké en Steffers deden dit voortreffelijk.

Foto - Agnes Laurens

HEEL BUNNIK BAKT Zondagmiddag was het een lekkere zonnige dag om te gaan bakken. Zeker voor kinderen is dat een heerlijke bezig. Wat als je dat nu kunt combineren met een bakwedstrijd? Juist! Dat dachten deze drie winnaars ook! Lene (helemaal links) bakte cupcakes met het thema milieu in haar gedachten. Myrte (helemaal rechts) had een mooie appelboom cupcake gemaakt. Julia en Fie (beiden tussen Myrte en de kinderburgemeester) hadden als duet het thema zee in gedachten.

Foto - Agnes Laurens

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Agnes Laurens
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie