Afbeelding

Ontsteken van bevrijdingsvuur in Bunnik op zondag 5 mei

17 april 2024 om 08:45 Evenementen

BUNNIK Op zondag 5 mei wordt Bevrijdingsdag 2024 in Bunnik gevierd door het ontsteken van het vrijheidsvuur bij verzorgingscentrum Bunninchem. Een fakkel met het vrijheidsvuur zal daar rond 10.30 uur aankomen waarna het bevrijdingsvuur door burgemeester Ruud van Bennekom in Bunnik wordt ontstoken. Het ontsteken van het vrijheidsvuur in Bunnik is onderdeel van de landelijke viering van 5 mei.

Het Bevrijdingsvuur is hét nationale symbool voor de bevrijding van Nederland en het besef dat vrijheid niet vanzelfsprekend is. In de nacht van zaterdag 4 op zondag 5 mei komen lopers uit het hele land in Wageningen bijeen om het Bevrijdingsvuur op te halen. Om het Bevrijdingsvuur vervolgens naar meer dan tachtig gemeenten in Nederland te brengen.

Vanuit Bunnik zullen de lopers van Loopgroep Bunnik de fakkel in ontvangst nemen. De lopers brengen in de nacht en vroege ochtend van zondag 5 mei de fakkel in een estafetteloop naar de gemeente Bunnik. Daarbij wordt een afstand van 79 kilometer afgelegd. Deze afstand staat symbool voor elk jaar dat Nederland bevrijd is.

VUUR VAN DE VRIJHEID

In de vroege ochtend worden de kernen Werkhoven en Odijk aangedaan en om 10.30 zal het vuur bij het verzorgingshuis Bunninchem in Bunnik aankomen. Daar wordt de fakkel aan burgemeester Ruud van Bennekom overhandigd die, na een korte toespraak, het vuur van de vrijheid in de gemeente Bunnik zal ontsteken. De ceremonie wordt afgesloten met een optreden van het fanfarekorps Excelsior uit Cothen. Een leuk en bijzonder evenement in de gemeente Bunnik.

Wil je de festiviteiten rond het ontsteken van het bevrijdingsvuur bijwonen, dan nodigen we je uit om naar het verzorgingscentrum Bunninchem aan de Burgemeester Weijerstraat 26 in Bunnik te komen.

PUBLIEK

De festiviteiten vinden plaats tussen 10.30 en 11.00 uur in de binnentuin van het verzorgingscentrum. Publiek is van harte welkom vanaf 10.15 uur bij de binnentuin van verzorgingscentrum Bunninchem waar de lopers aankomen en het vuur wordt ontstoken.

Wil je meer weten over de bevrijdingsestafette of over de loopgroep Bunnik, kijk dan op de site www.loopgroepbunnik.nl.

Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie