Burgemeester Van Bennekom en een van de leden van Loopgroep Bunnik ontsteken samen het bevrijdingsvuur.
Burgemeester Van Bennekom en een van de leden van Loopgroep Bunnik ontsteken samen het bevrijdingsvuur. Agnes Corbeij

Loopgroep Bunnik bezorgde na 77 kilometer hardlopen het bevrijdingsvuur in Bunnik

Activiteiten

BUNNIK Donderdagochtend op 5 mei werd bij woonzorgcentrum Bunninchem het bevrijdingsvuur ontstoken. Een tiental leden van Loopgroep Bunnik liep in de nacht daar voorafgaand 77 kilometer van Wageningen naar Bunnik om het vuur te brengen. De honderdjarige bewoonster Van der Linden hees samen met burgemeester Van Bennekom de vlag. 

door Agnes Corbeij 

Het is traditie om vanaf Wageningen het bevrijdingsvuur over Nederland te verspreiden. Ieder jaar wordt door Koos Walrave van de Loopgroep Bunnik een route uitgestippeld die precies zo lang is als het aantal jaren dat Nederland in vrijheid leeft. Dit jaar werd er daarom 77 kilometer gelopen. 


Mevrouw van der Linden (100) en burgemeester Van Bennekom hesen samen de vlag. - Agnes Corbeij

KOUD Een busje van Kassing bracht de lopers naar Wageningen en volgde de ploeg door de nacht. De zeven lopers wisselden elkaar af om met de fakkel te lopen. Ook waren er twee fietsers (een voorop en een achteraan) en een chauffeur mee. Koos Walrave, zelf bijna 75 jaar: ,,De nacht was kouder dan we gedacht hadden. Er was ook veel mist. Maar het is weer gelukt.” 

Bij Bunninchem kwam fanfarekorps Excelsior uit Cothen het Wilhelmus en andere liederen spelen, waardoor de bewoners van Bunninchem duidelijk van genoten werd. Na het ontsteken van het bevrijdingsvuur, het hijsen van de vlag en de muziek, werden er oranjesoezen gegeten.  


Bewoners van Bunninchem genoten van de muziek van Excelcior uit Cothen. - Agnes Corbeij

Mevrouw van der Linden (100) en burgemeester Van Bennekom hesen samen de vlag.
Bewoners van Bunninchem genoten van de muziek van Excelcior uit Cothen.
Fanfarecorps Excelsior uit Cothen
advertentie
advertentie