Afbeelding
Marijn de Vries
column

Raadspraat: ‘Natuurlijk (geen) Bunnik’

15 juni 2022 om 14:00 Column Raadspraat

Sinds een paar weken is er een nieuw college met als thema ‘Natuurlijk Bunnik’. Zoals de VVD tijdens de installatievergadering ook heeft gezegd feliciteren we P21 en D66 daarmee. Ze mogen het de komende jaren samen gaan proberen. Ze hebben hun ambities na wat weken draaien toch nog redelijk snel op papier gezet. Ambities die wat de VVD betreft toch wel echt onrealistisch zijn. Het thema van hun akkoord kan wat ons betreft dus beter ‘Natuurlijk géén Bunnik’ heten. Want als de ambities ook echt omgezet worden in werkelijkheid dan stevenen we rechtstreek af op een faillissement of opdeling van Bunnik. 

Hopelijk dat het nieuwe college wat meer realiteitszin zal brengen in de uitvoering van de ambities en dat dit ook snel terugkomt bij de 9 raadsleden van P21 en D66. Want wat de VVD betreft zijn het onrealistische doelen waar wij inwoners flink voor moeten gaan betalen. We krijgen heel wat lastenverzwaring voor de kiezen, in tijden waar de prijzen voor consumenten al de pan uit rijzen. Onder andere 5% verhoging van de OZB die niet zo lang geleden al met 5% was verhoogd. We zijn daardoor weer de duurste gemeente van de provincie! En dan hebben we het nog niet over de ongekende geldverslindende klimaatambities die zijn geformuleerd. Waarbij we ook in Bunnik in de toekomst moeten leren leven met de negatieve effecten van windmolens. 

Windmolens of beter gezegd industriële windturbines schaden de natuur, het uitzicht en woongenot en leveren ook nog eens veel afval op. Miljoenen willen de 2 partijen uitgeven aan die klimaatambities en die miljoenen denken ze te verdienen met het bouwen van nieuwe woningen. Maar nieuwe woningen met bijna alleen sociale en betaalbare huur en koop van in totaal 80% levert de gemeente helemaal geen geld op. Sterker nog: met dit soort verhoudingen gaan die nieuwe woningen in Bunnik de samenleving alleen maar heel veel geld kosten. 

Of hebben P21 en D66 misschien een nieuwe Vinex wijk voor ogen in Bunnik Zuid met hoge flatgebouwen? Ik zou juist graag zien dat we verder bouwen in en aan een aantrekkelijk, ondernemend en onderscheidend Bunnik. Ik zet me daar in ieder geval de komende 4 jaar voor in.

Marijn de Vries, 

raadslid VVD Bunnik

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie