Afbeelding
Wouter de Kleyn
column

Kleyne Lettertjes: Mooie gelegenheid

Column

Het zijn donkere dagen voor Kerst in Bunnik. Het is laat licht en vroeg donker en kennelijk stond de timer van de straatverlichting niet goed ingesteld, want die gingen in de avond uit in plaats van aan. Er gaan wel meer lichten aan op vreemde momenten. In de horeca mogen ze om kwart voor vijf nog even hoog voor de laatste ronde, maar daarna moeten ze meteen uit. Het zijn donkere dagen. Zeker voor de horeca als je beseft dat de decembermaand met alle Kerstborrels een welkome impuls zou zijn voor de matige omzet van dit coronajaar.

We hebben allemaal in meer of mindere mate last van de nieuwe maatregelen. We balen dat we weer mondkapjes op moeten, dat we afstand moeten houden, dat een quarantaine of erger op de loer ligt, dat we voorzichtig moeten omgaan met familiebezoek, dat voor- en tegenstanders van vaccineren steeds lijnrechter tegenover elkaar staan, dat niet-essentiële winkels vroeg dicht gaan, dat we weer in beperking leven terwijl we net ons leven weer oppakten, dat er steeds nieuwe varianten verschijnen en dat er nog een boel onduidelijk is. Eén ding is wel duidelijk; het coronavirus raakt ons allemaal, maar de horeca is er echt ziek van.

Ik kom geregeld in de Bunnikse cafés. Nu mijn huis ook mijn werkplek is, ga ik er graag even op uit en dan is een bezoekje aan de horeca, naast het dagelijkse uitje aan de Albert Heijn, een leuke afwisseling op mijn thuisdrinkgedrag. Daarom roep ik je op voor een mooie gelegenheid. Wees welkom bij ’t Wapen van Bunnik, Odijk en Werkhoven, ga langs bij De Bank & Co of Twins, bezoek Vroeg of De Veldkeuken, wip langs bij Theehuis Rhijnauwen of Theetuin Tierelethee, kijk eens binnen bij StayOkay, Rodaen of Steakers Ribs & Steaks, chinees wat bij HongKong Garden, bestel een menu bij Buitengewoon of doe mee aan de Burger Experience van Brothers. En er zijn er vast meer. Ze hebben allemaal iets moois voor je in petto. We maken er gewoon een uitje van! Houd dat in Kerstgedachte. We zijn met meer dan 15.000 mensen in Bunnik en als we de aandacht een beetje verdelen, dan profiteert iedereen.

Goed voor elkaar, eet, drink en bestel Bunniks waar! Ga lekker lunchen, Kerstbrunchen, spreek af in het café, haal af of laat bezorgen. Dat geeft deze uitbaters een beetje licht in donkere dagen. Even uit in eigen dorp! En als je twijfelt, niet doen! Je bent een graag geziene gast. Je wordt gastvrij onthaald en lachend bediend. En, bijkomend voordeel; met de huidige sluitingstijden ben je voor het donker thuis!

Wouter de Kleyn

advertentie