Het bruggetje over de Kromme Rijn bij Amelisweerd
Het bruggetje over de Kromme Rijn bij Amelisweerd TS
column

Raadspraat: Over de drempel

12 januari 2021 om 08:02 Column Raadspraat

Het jaar 2020 herinneren we ons later vast als een uitzonderlijk slecht jaar. Mensen die te vroeg overlijden, veel persoonlijke ellende, eenzaamheid, economische schade en verloren levensplezier door het thuiszitten. Het negatieve heeft vaak een positieve keerzijde, hoe wrang dit soms ook is. Waar de een zijn baan verliest krijgt de ander nieuwe kansen en verdient veel geld. Wellicht iets minder CO2 in de lucht, minder files en meer thuiswerken. Gaan we blijvend gezonder eten en meer bewegen? Realiseren we ons nu eens te meer dat een ander klimaat van levensbelang is? 

Het is ingewikkeld om deze tegenstrijdigheden goed tegen elkaar af te wegen. Als CDA-fractie voelden wij dat dilemma ook. Vooral omdat we er voor kozen om stevig oppositie te gaan voeren. Kun je dat wel maken in deze corona-tijd? Wij vinden van wel. Het moet, in moeilijke tijden is goed bestuur nog belangrijker. Een verdwaalde overheid was verantwoordelijk voor de toeslagenaffaire en het Bijstand boodschappendrama. 

Het raakt ons zeer, zo mag Openbaar bestuur niet werken. Bestuurders moeten transparant zijn en raadsleden kritisch op wat er gebeurt. De discussie over de toekomst van ons dorp moet in alle openheid plaatsvinden. Daarin zien we onze uitdaging voor 2021. Het maakt het overwinnen van corona niet minder belangrijk. Het geeft juist extra energie om ons in te zetten voor een mooi Bunnik waar het gezond en veilig wonen is. We wensen u een gezond 2021.

Peter Lakerveld

CDA-fractie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie