Afbeelding
Gemeente Bunnik
column

Raadspraat: Balans

Column Raadspraat

Het is een goed moment om de balans van Bunnik te bekijken. Wij zijn in het derde jaar van deze raadsperiode, Bunniks Belang bestaat een jaar, en de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2022 komen eraan.

Er zijn het afgelopen jaar grote stappen gemaakt. Ik noem er drie. De raad heeft groen licht gegeven voor de start van de planning voor een nieuwe wijk, Odijk-West. Bunniks Belang heeft hoge ambities voor deze wijk en verwacht veel van de aanstaande raadpleging van de bevolking hierover. Er is goedkeuring verleent voor het eerste grote zonneveld in het buitengebied, een flinke stap in de richting van het halen van onze energiedoelstellingen. En de financiën van de gemeente zijn op orde gehouden, ondanks corona en hogere uitgaven, door het Rijk vereist maar niet door het Rijk betaald, voor jeugdzorg en andere hulpverlening op sociaal gebied. Bunnik heeft deze voorzieningen vooralsnog op peil weten te houden terwijl om ons heen andere gemeenten voor miljoenen in het rood staan. Bunnik niet.

Er zijn ook tegenvallers, o.a. onze afsplitsing van P21. Ongelukkig maar onvermijdelijk. Een goede kans voor verbetering van de toegankelijkheid van natuur en recreatie langs de Kromme Rijn is verloren gegaan. Een tweede zonneveld heeft het niet gehaald. En de woningnood, vooral de beschikbaarheid van betaalbare woningen, is nog ongekend hoog.

Wat rest ons de komende tijd te doen? Bunniks Belang staat voor de welzijn van de bewoners van deze gemeente, de huidige en ja, ook de toekomstige. Woningen bouwen die voldoen aan de behoefte voor nu en de toekomst; duurzaamheid bevorderen, met verstandige keuzes in hoe wij onze huizen verwarmen en koelen, hoe wij en onze kinderen werk en school en sport en activiteiten bereiken; hoe wij onze leefomgeving groen en gezond kunnen houden; en hoe wij de voorzieningen op peil houden en versterken.

Met het oog op de toekomst horen wij graag van onze bewoners. Wat vindt U het belangrijkst? Wat moet de komende vijf jaar prioriteit krijgen? Mail mij met Uw ideeën: r.hallo@bunnik.nl.

Ralph Hallo

Bunniks Belang

advertentie
advertentie