Dier en Wij verkoopt weer kerstbomen
Dier en Wij verkoopt weer kerstbomen Robert Kroeze

Kinderboerderij verkoopt weer duurzame kerstbomen

23 november 2023 om 20:00 Activiteiten

ODIJK Voor het vijfde jaar op rij verkopen de vrijwilligers van kinderboerderij Dier en Wij in Odijk kerstbomen. Voor iedere verkochte boom gaat 5 euro naar de kinderboerderij zelf. ,,De dieren kunnen daarvan gevoerd worden, terwijl de koper geniet van een duurzame kerstboom. 

Duurzame Kerstbomen, een initiatief van boomkweker Robert Kroeze, verkoopt online kerstbomen met steun aan een goed doel via de website www.duurzame-kerstbomen.nl. De duurzame kerstboom wordt onder andere door Dier en Wij uitgeleverd. Zo’n kerstboom is beter voor het milieu en bovendien steunt de koper de kinderboerderij.

De kerstboom kan na de jaarwisseling weer ingeleverd worden bij de kinderboerderij. De boom wordt vervolgens in een bos of op een landgoed geplant. Robert Kroeze: ,,Een boom is een levend organisme en geen wegwerpartikel. Maar hoe vaak belandt een kerstboom niet bij het afval of op een vuurstapel? Daarom hebben we het idee van een duurzame kerstboom ontwikkeld.” Bij het kweken van de bomen worden geen bestrijdingsmiddelen of kunstmest gebruikt.

Bij kinderboerderij Dier en Wij, die geheel draait op vrijwilligers en donaties, staat duurzaamheid hoog in het vaandel. Zij zijn daarom blij met dit initiatief. En dat zij voor iedere uitgeleverde kerstboom een financiële ondersteuning ontvangen, is mooi meegenomen.

Een duurzame kerstboom kan besteld worden op www.duurzame-kerstbomen.nl. De bomen worden uitgegeven op woensdag 6 december van 15.00 – 18.00 uur en ingeleverd op zaterdagmiddag 6 januari van 12.00 – 15.00 uur in het nieuwe jaar. De klant krijgt dan €10 statiegeld retour. Bestellen kan tot maandag 4 december 17.00 uur. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie