Bij de kinderboerderij werd een van de palen van de hooiberg vervangen.
Bij de kinderboerderij werd een van de palen van de hooiberg vervangen. Annette Wessels

Kinderboerderij Dier en Wij in Odijk komt handen tekort

11 november 2022 om 09:00 Activiteiten

ODIJK Kinderboerderij Dier en Wij heeft een aantal vacatures open staan, waardoor het lastig is om het rooster voor het voeren van de dieren vol te krijgen. Ook openstelling van de boerderij in het weekend lukt niet altijd, omdat er niet voldoende vijwilligers zijn.

door Agnes Corbeij

Veel vrijwilligers zijn al heel lang actief bij de kinderboerderij. Er komen alleen te weinig nieuwe mensen bij. Annette Wessels is al heel lang betrokken bij Dier en Wij. ,,Door een aantal langdurig zieken en een verhuizing vallen er gaten in het rooster. Ook gaan mensen, na corona, weer vaker naar kantoor, waardoor het minder makkelijk tussendoor te plannen is.”

Maandagmiddag of -avond en donderdagmiddag of -avond staan open, om de week. De vrijwilligers doen dan eindcontrole van drie kwartier, waarbij de dieren nog wat te eten krijgen en wordt gekeken of alles nog in orde is op de boerderij. Ook voor de dinsdag en vrijdagochtend zijn vacatures, ook om de week. Met het voeren, hooi en water geven ben je ongeveer anderhalf uur bezig. Alle vrijwilligers worden natuurlijk goed ingewerkt.  


Bij de kinderboerderij werd een van de palen van de hooiberg vervangen. - Annette Wessels

Om de kinderboerderij in het weekend open te stellen, zijn twee vrijwilligers nodig. Samen met de aanwezige kinderen worden klusjes gedaan om het paspoortje van de kinderen vol te krijgen. Zij leren hierdoor met dieren om te gaan. Ze maken hokken schoon en leren van alles over de dieren en hun verzorging. Daar is begeleiding voor nodig. 

Ondanks het tekort aan vrijwilligers, blijft de bestaande club zeer actief. Zo werd kort geleden nog een van de palen van de hooiberg met vereende krachten vervangen. Annette: ,,Een klusbedrijf uit de buurt, A. de Wit, heeft geholpen en de Stichting Vrienden van het Witte Kerkje deed een donatie.” 

Ook worden dit jaar weer duurzame kerstbomen verkocht op de kinderboerderij. Deze bomen worden na de kerst weer ingenomen en in een bos in de buurt geplant. Een deel van de opbrengst gaat naar de kinderboerderij. Voor meer informatie hierover, of over de vacatures, kijk op www.dierenwij.nl 

Bij de kinderboerderij werd een van de palen van de hooiberg vervangen.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie