Afbeelding

Onder Water in het rampjaar

Activiteiten

BUNNIK In het Waterliniemuseum is vrijdag 8 juli is er om 16.00 uur een feestelijke opening van de doe expo ‘Onder Water’, waarbij Rob Schultheiss enkele liedjes zingt op zijn luitgitaar en ook is er limonade voor de kinderen.

In de doe expo ‘Onder Water’, komen Dees en haar vriendje Douwe met hun zelfgebouwde duikboot boven water bij een Hollands kamp in de 17de eeuw tijdens het rampjaar 1672 (nu 350 jaar geleden!). De Nederlandse republiek wordt aangevallen door Frankrijk, Engeland en de twee Duitse deelstaten Keulen en München. Maar Holland zet het water in om de Fransen tegen te houden. Het begin van de Oude Hollandse Waterlinie. In de interactieve expo is een schatkamer, zijn er postduiven, ontmoet je de Zonnekoning en gaat het vriezen.

De Kinder Doe Expo is geïnspireerd op het kinderboek Onder Water in het rampjaar. In het waterliniemuseum is een ruimte ingericht met gekke en leuke opdrachten. Het nodigt uit om te spelen, te kijken, onderzoeken en in de wereld van de 17de eeuw te stappen. Dus waar wacht je nog op? Kom naar het Waterliniemuseum. Daarnaast is fort bij Vechten een spannend fort waar je heerlijk rond kunt dwalen!

De expo is te zien van 9 juli tot en met 30 oktober 2022. Het Waterliniemuseum Fort bij Vechten is te vinden aan de Achterdijk 12 in Bunnik, telefoonnummer 030-6565285. Kijk ook op www.waterliniemuseum.nl en www.kindertentoonstellingen.nl.

advertentie
advertentie