Afbeelding
Waterliniemuseum

De Waanzinnige Boomhut Doe Expo in het Waterliniemuseum

20 juli 2020 om 19:27 Kunst

BUNNIK Op 21 juli opent in het Waterliniemuseum op Fort bij Vechten de Waanzinnige Boomhut Doe Expo. Van de Expositie is een intieme, kleine reiseditie gemaakt. De kinderboekenserie ‘De Waanzinnige Boomhut’ is enorm populair. Andy Griffiths is de auteur en Terry Denton de illustrator. Hun werk is meermaals bekroond. Inmiddels is het negende boek uit en de boomhut telt al 117 verdiepingen! 

Andy en Terry beleven en creëren de meest fantasievolle avonturen. Er zijn reuzenhaaien, een bananenvergroter, een tijdmachine, een reuzenspinnenweb en de groenten maken mensensoep. Andy en Terry beleven de dolste avonturen en proberen ook nog hun boeken op tijd klaar te krijgen.

In het Waterliniemuseum hebben kunstenaars de wonderlijke wereld van Andy, Terry en Jill verbeeld in objecten en doe- en beleef-opdrachten. Vanwege corona is er een kleinere, meer intieme, aangepaste versie.

Deze gekke expositie is te zien in de bomvrije kazerne op fort bij Vechten, één van de grootste forten van Nederland in de Nieuwe Hollandse Waterlinie.

Op het grote terrein van Fort bij Vechten kunnen kinderen hun energie kwijt op diverse buitenspeelobjecten. De doe expo daagt kinderen uit om te spelen, samen te werken en in de wereld van boeken te stappen, maar ook in die van hun eigen waanzinnige verhaal. 

Openingstijden en praktische informatie

De Waanzinnige Boomhut Doe Expo is van dinsdag t/m zondag van 10.00 tot 17.uur geopend (van 21 juli – 27 september 2020). Bij het kopen van een entreekaartje voor het museum ontvangt ieder kind een begeleidend boekje.

Entree: 5 t/m 12 jaar: 6,00. Volwassenen: 9,50. T/m 4 jaar: gratis. Museumkaart: gratis. Parkeren 4,00.

Het Waterliniemuseum bevindt zich op Fort bij Vechten, Achterdijk 12 te Bunnik, 030 – 65 65 285.

Kijk voor actuele informatie op: www.waterliniemuseum.nl

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie