De nieuwbouw in Odijk West
De nieuwbouw in Odijk West Kuun Jenniskens

Workshops om oud en nieuw Odijk te verbinden

1 september 2021 om 08:00 Activiteiten

ODIJK Met de nieuwbouw van de Kersenweide in Odijk in het achterhoofd, heeft de gemeente een bureau in de arm genomen om de verbinding te leggen tussen de huidige en toekomstige inwoners van het dorp. De eerste concrete actie is een workshopreeks. 

De eerste workshop wordt gehouden op 12 september, op Open Monumentendag. Dorpshistoricus Raymond Uppelschoten fietst met een groep geïnteresseerden langs de vier oudste boerderijen van Odijk om iets te vertellen over de historie en het huidige gebruik. Ook de eigenaren van de panden vertellen erover. 

Een week later, op zaterdag 18 september, is de tweede workshop, waarbij iedereen vanaf zes jaar kersenweidelimonade kan maken. Ook wordt uitleg gegeven over welke wilde kruiden en planten in het gebied groeien. Deelnemers kunnen zelf gaan plukken en van de oogst hun eigen limonade maken.

Expert Henk van Berkel van de bijenakker aan de Rijnseweg verzorgt de derde workshop. Hij vertelt op welke bomen, planten en bloemen in de Kersenweide de bij het meest dol is. En hoe hij er de lekkerste Odijkse honing van maakt.

Meer informatie is te vinden op www.kersenweideodijk.nl/werkplaats. Aanmelden is nodig. Meedoen is gratis.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie