Quinten en Morris
Quinten en Morris Eveline Jansze

In gesprek met jongeren

25 augustus 2021 om 10:45 Activiteiten

BUNNIK Hoe is het om op te groeien in de coronapandemie? BO!NK Theater vroeg het aan 35 jongeren uit de omgeving en maakte hierover samen met hen de film “Een Beetje Lucht” plus fototentoonstelling. In deze rubriek stellen we iedere week vragen aan een aantal van deze jongeren. Over henzelf, over het project “Zie je mij?” en over corona.

Aan het woord zijn Morris (12 jaar) en Quinten (12 Jaar)

[Wat zijn jullie ambities voor de toekomst?

Morris: Ik wil later Acteur / Regisseur worden, dat lijkt mij heel vet om in films te spelen later en ook theater.

Quinten: Ik zou ook heel graag acteur willen worden. Daarom doe ik mee aan deze film, dit is voor mij een eerste stap.

Morris: Het is natuurlijk heel cool en heel gezellig om in een film te spelen, maar ik heb ook een beetje gespiekt bij de regisseur, zodat ik daar van kan leren.

[Jullie spelen beste vrienden in de film en zijn enorm teleurgesteld, omdat de eindmusical is afgelast door de lockdown. Wat vinden jullie het ergst aan de coronapandemie?

Quinten: Dat er veel mensen zijn gestorven en dat er mensen zo ziek zijn geworden dat ze er blijvende klachten aan over hebben gehouden. En dat je binnen opgesloten zat. Als ik Rutte mocht adviseren, dan zou ik iedereen online laten bestellen, want bij de winkels zijn heel veel besmettingen, omdat de zieken daar ook heen gaan. Zij hebben immers ook eten nodig.

Morris: Corona is niet altijd even makkelijk voor kinderen en eigenlijk best wel kak. De avondklok, want dat was zo stom hè en ook anderhalf meter, mondkapjesplicht, horeca dicht en online les. Als alles straks weer normaal is, ga ik naar mijn oma, knuffelen en thee halen bij de Appie.

[Hebben jullie ook leuke herinneringen aan de coronapandemie?

Morris: Dat we met ons gezin veel spelletjes speelde en er creatieve dingen bedacht werden door mijn tantes om verjaardagen te vieren.

Quinten: De grappige films die ik tijdens de lockdown heb gekeken. Ik ben ook heel veel gaan tekenen, dat deed ik eerst niet vaak maar nu veel meer. O, en de keer dat ik te horen kreeg dat onze eindmusical wel door ging vorig jaar. Ik was toen echt super blij.

Het project “Zie je mij?” is arts based research vanuit BO!NK Theateracademie naar de ervaringen van jongeren in tijden van de coronapandemie. Op 5 september 2021 is de première in het Figi theater te Zeist. De film wordt ook op diverse plekken in Bunnik en Odijk vertoond. Meer informatie via www.boinktheater-academie.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie