Voorgaande jaren kon er zorgeloos gestruind worden, komend jaar zal dat anders zijn
Voorgaande jaren kon er zorgeloos gestruind worden, komend jaar zal dat anders zijn Wobbelbunnik

Wobbelbeurs in Coronatijd: anders dan anders

10 september 2020 om 09:00 Activiteiten

BUNNIK De organisatoren van de Wobbelbeurs zijn de uitdaging aangegaan een beurs te organiseren in coronatijd. Zaterdag 19 september is het zover. Iedereen is van harte welkom, maar de regels zijn anders en strikt. Zo zijn er tijdsloten, dus andere tijden dan normaal. Ook moeten alle bezoekers een mondkapje op omdat binnen niet overal de 1,5 meter regel gegarandeerd kan worden. 

De organisatie vindt het heel bijzonder en ook wel spannend om in deze tijd een beurs te organiseren. ,,Er zijn andere beursorganisaties die hebben besloten om ook deze editie niet door te laten gaan. Wij wilden de uitdaging wel aan gaan. De vergunningaanvraag was toch echt spannender dan andere jaren en uiteraard worden dit soort aanvragen door de gemeente ook zeer kritisch bekeken. Maar we kregen groen licht en zijn al weken bezig met het organiseren van deze speciale ‘corona-editie’.”  

ANDERE REGELS De regels rondom de beurs wisselden wel vaker, net als de locatie. Toch zal het dit jaar allemaal anders zijn, voor zowel vrijwilligers, inbrengers als bezoekers. ,,Bent je van plan om te komen shoppen dan ben je uiteraard van harte welkom. Zonder kopers geen beurs roepen wij altijd. Maar lees dit bericht extra goed zodat je op 19 september niet voor verrassingen komt te staan.” 

Om te beginnen moet iedereen binnen in het pand (ruimtes van Partou Camminghalaan) een mondkapje op omdat niet overal de 1,5 gegarandeerd kan worden. Uiteraard moet iedereen zoveel mogelijk wel die 1,5 meter afstand bewaren. Kom alleen, kinderen/ partners worden niet toegestaan. Dus 1 persoon per huishouden.

TIJDSLOTEN Er zijn 3 tijdsloten; een inbrenger met een verkoopnummer krijgt een tijdstip toegewezen op vrijdagavond. Lever je geen spullen in maar wil je wel komen shoppen, dan kom je tussen 11 en 13 uur. Er zullen steeds druppelsgewijs mensen worden binnengelaten zodat er ruimte is tussen de bezoekers. Houd dus altijd rekening met een wachtrij en houd in de wachtrij 1,5 meter afstand van elkaar.  

Er worden dit jaar geen IKEA-tassen uitgedeeld, elke koper moet een eigen tas meenemen. Er is geen uitzoekmoment mogelijk, dus wat in de tas zit, gaat mee naar de kassa en wordt afgerekend. Er is één looproute (denk aan bijv een IKEA), dit is éénrichtingsverkeer, dus bezoekers kunnen niet terug naar de eerste ruimte. Wil je dat wel, dan zul je moeten afrekenen en weer opnieuw in de rij moeten staan. 

GEZONDHEID Bij binnenkomst wordt bezoekers gevraagd of ze gezond zijn én iedereen zal zijn/haar naam en telefoonnummer en/of mailadres moeten achterlaten, net als in de horeca. Mocht er dan achteraf iemand met corona op de beurs geweest zijn, dan kan de GGD contact met iedereen opnemen.  

De beurs is in twee delen opgesplitst. 

Ingang 1: maat 92-104 vanaf het plein van de Camminghaschool (dus achter het betonnen voetbalveld aan de kant van de Boslaan).

Ingang 2: maat 110 en groter, via de stenen trap naast de bibliotheek aan de kant van de Camminghalaan. 

Wil je bij beide maatgroepen kijken, dan ga je na het afrekenen bij de ene, naar de ingang van de andere. 

Er kan alleen gepind worden, contant betalen is dus niet mogelijk. 

De organisatie vraagt iedereen de regels goed door te lezen en zich eraan te houden. ,,We gaan er vanuit dat iedereen de maatregelen en regels respecteert; we willen geen mensen het pand uit zetten of de beurs zelfs moeten sluiten.” 

Anders dan anders dus, maar de organisatie hoopt niet minder succesvol. ,,We vertrouwen erop dat ook deze keer mooie tweedehandsspullen van eigenaar zullen wisselen en dat ook de nieuwe eigenaar er veel plezier aan beleeft.” 

Op de website van speelotheek Wobbel én op de facebookpagina (https://www.facebook.com/wobbelbeurs.nl) is veel informatie te vinden over deze speciale editie van de Wobbelbeurs. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie