Afbeelding
Tieneke de Groot

Korte cursus stinzenflora Amelisweerd en Rhijnauwen

1 februari 2024 om 15:15 Activiteiten

BUNNIK Binnenkort bloeien de krokussen, bosanemonen en bostulpen weer in Amelisweerd en Rhijnauwen. Wie ook meer wil weten over het hoe en wat van deze en andere stinzenplanten, kan een korte cursus bij de Vrienden van Amelisweerd volgen.

Deze driemiddaagse cursus is bedoeld voor geïnteresseerden die wellicht ons excursieteam willen komen versterken. Bijvoorbeeld via het ontwikkelen van stinzenflora-excursies of via het daadwerkelijk geven van een excursie.

Data en korte inhoud:

zaterdagmiddag  9 maart: 13.30 - 16.00 uur (ontstaan rivierenlandschap; cultuurhistorie landgoederen; wat zijn stinzenplanten; en de vroegst bloeiende stinzensoorten)

zaterdagmiddag 16 maart: 13.30 - 16.00 uur (vervolg stinzenplanten; hoe stel je je op als gids)

zaterdagmiddag 30 maart: 13.30 - 16.00 uur (estafette-excursie, waarbij elke deelnemer iets vertelt over een van tevoren uitgekozen stinzenplant; tot slot evaluatie cursus onder het genot van een drankje en eventuele vervolgafspraken)

Iedere deelnemer ontvangt na afloop een document met beknopte achtergrondinformatie over het Kromme-Rijnlandschap, de cultuurhistorie van de landgoederen en de aanwezige stinzenflora. 

Lees over aanmelding en kosten meer op de site www.vriendenvanamelisweerd.nl/cursus-stinzenflora-amelisweerd/

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie