Madeleine Groenhof en Jeanette Noordhof zorgen samen voor een nieuwe inrichting van het mortuarium in Odijk
Madeleine Groenhof en Jeanette Noordhof zorgen samen voor een nieuwe inrichting van het mortuarium in Odijk Agnes Corbeij

Mortuarium in Odijk krijgt opfrisbeurt, een nieuwe naam en is twee weken dicht

29 september 2022 om 11:50 Achtergrond

ODIJK Het mortuarium in Odijk, achter de H. Nicolaaskerk aan het pas geleden gedoopte Gerard Claassensplein, is een paar week gesloten wegens een opknapbeurt. Uitvaartondernemingen Via Madeleine Uitvaartzorg en Miltenburg Uitvaartverzorging voeren deze opknapbeurt uit, in opdracht van de kerk. 

Het mortuarium in Odijk werd gebouwd in 1995, de eerste steen werd nog gelegd door pastor Gerard Claassens. Het mortuarium werd destijds gebouwd door de Odijkers zelf, met vereende krachten. Madeleine Groenhof: ,,Sindsdien is er eigenlijk nooit iets aan veranderd. Daarom is het wel toe aan een opfrisbeurt.” Het mortuarium bestaat uit twee aparte zaaltjes. Jeanette Noordhof-Enthoven werkt bij Miltenburg Uitvaartverzorging. ,,De ene zaal wordt veel gebruikt door mensen die lid zijn van de katholieke kerk, met mooie glas in lood ramen. De andere wordt meer gebruikt door mensen die geen lid zijn van de kerk of door leden van het Witte Kerkje.”

Want het mortuarium is voor alle Odijkers, wil Madeleine benadrukken. ,,Het is het enige mortuarium in Odijk en een plek waar mensen 24 uur per dag zonder afspraak naar de overledene kunnen gaan. We gaan dat onderscheid in katholiek en algemeen behouden en versterken met de opknapbeurt. Beide ruimten worden eigentijdser ingericht, strakker, moderner. De plafonds en wanden worden wit, de meubels en gordijnen worden vervangen.”

De opfrisbeurt neemt twee weken in beslag. In die tijd is er uiteraard wel iets anders te regelen, mocht een opbaarlocatie  toch nodig zijn. Daarvoor zijn de uitvaartondernemers bereikbaar. Voor het opgeknapte mortuarium zijn Jeanette en Madeleine nog op zoek naar een nieuwe naam. Jeanette: ,,Daar willen we graag een prijsvraag voor uitschrijven. Iedereen die een idee heeft voor een nieuwe naam is welkom om contact met ons op te nemen en kan daarmee een bloemenbon winnen.”

Dat kan bij Jeanette: uitvaart@miltenburguv.nl/030-6563162 en/of bij Madeleine: info@viamadeleine.nl/ 06-12768723.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie