Bert Staal, Kees Visser, Co Thijssen-Claassens en Ruud van Bennekom bij het nieuwe straatnaambord.
Bert Staal, Kees Visser, Co Thijssen-Claassens en Ruud van Bennekom bij het nieuwe straatnaambord. Agnes Corbeij

Zus pastoor Gerard Claassens onthulde straatnaambordje met zijn naam in Odijk

2 september 2022 om 15:06 Achtergrond

ODIJK Het kerkplein naast de katholieke kerk in Odijk werd vrijdagmiddag officieel omgedoopt tot het Pastoor Gerard Claassensplein. Dat gebeurde door Co Thijssen-Claassens, de 101-jaar oude zus van de voormalig pastoor, en burgemeester Ruud van Bennekom. Het was een feestelijke gebeurtenis, geïnitieerd door lid van de pastoraatsgroep Bert Staal en ondersteund door koorzangers van Vox Odicensis en Multiple Voice onder leiding van Irina Boronjenkova op de piano.

door Agnes Corbeij

Tientallen mensen kwamen dit bijzondere moment meemaken. Er waren familieleden van pastoor Gerard Claassens, parochianen van de H. Nicolaaskerk, mensen van de carnavalsvereniging de Rijnpinters en andere dorpsgenoten. Ook Kees Visser, voormalig dominee van het Witte Kerkje in Odijk, was aanwezig. Hij was degene die jaren geleden met het idee kwam voor een straatnaambordje voor Claassens. De straatnaamcommissie werd vertegenwoordigd door dorpshistoricus Raymond Uppelschoten. Pastor Fred Hogenelst kwam het straatnaambordje, het plein en een gedeelte van het publiek met wijwater besprenkelen. Financieel werd de bijeenkomst gesteund door de Vrienden van het Witte Kerkje in Odijk.   


Pastor Fred Hogenelst zegende het bord, het plein en een deel van het publiek. - Agnes Corbeij

Gerard Claassens was pastoor van de H. Nicolaasparochie van 1974 tot 1997. In die periode maakte hij diepe indruk op parochianen, maar ook op Odijkers die niet actief waren bij de kerk. Kort na zijn overlijden in 2016 werd een monumentje voor pastoor Gerard Claassens onthuld bij de H. Nicolaaskerk. Daar kwam nu een straatnaam bij. Parochiaan en lid van de locatieraad Bert Staal zette zich jarenlang in voor het realiseren van het idee van Kees Visser. Vrijdag was het zover.  


Vele parochianen, dorpsgenoten en familieleden van Claassens kwamen op de feestelijke gebeurtenis af. - Agnes Corbeij

Pastor Fred Hogenelst zegende het bord, het plein en een deel van het publiek.
Vele parochianen, dorpsgenoten en familieleden van Claassens kwamen op de feestelijke gebeurtenis af.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie