Zondagavond om 23.30 uur werd brand gemeld bij Angeles Mode in Odijk.
Zondagavond om 23.30 uur werd brand gemeld bij Angeles Mode in Odijk. Koen Laureij

Angeles Mode in Odijk is zeker een week dicht als gevolg van de brand

28 februari 2022 om 12:15 Brand

ODIJK Angeles Mode, de stomerij en kledingreparatie in de Passage in Odijk, is deze hele week zeker dicht. Na de brand van zondagavond moet eerst geïnventariseerd worden hoe de situatie precies is. Eigenaar Mustafa Jafari is uiteraard flink geschrokken: ,,Er is veel rook- en blusschade. Het stinkt ook heel erg.”

door Agnes Corbeij

Rond 23.30 brak brand uit in het pand. Jafari woont niet in het pand zelf: ,,De brandweer was er gelukkig snel bij. Ik werd gebeld door de buren. Volgens de brandweer is ergens kortsluiting ontstaan, ik weet nog niet waar precies.” Het is erg donker in de winkel en het stinkt. ,,Het is nog moeilijk in te schatten waar de brand begonnen is en wat precies de schade is.”

De brandweer moest het rolluik van de Passage en de ruit in de winkeldeur forceren om te kunnen blussen. Eenmaal binnen was de situatie snel onder controle, waardoor naastgelegen panden en ook appartementen erboven grotendeels gespaard bleven. 

Jafari zit al jaren met zijn winkel in de Passage. Uit de hele regio komen klanten om kleding te herstellen, te stomen en ook om pakketten van DHL te brengen en te halen. Dat zal deze week niet gaan. ,,Ik kan nog niet inschatten hoe lang dit gaat duren, maar deze week is de winkel zeker dicht.” 

Klanten reageren met veel sympathie. Op Facebook zegt Babette: ,,Jeetje, wat een verhaal. Vrijdag hier nog pakketten afgegeven. Ik kom altijd met veel plezier in zijn zaak. Veel sterkte voor jou en je gezin Moustafa en ik hoop dat de schade spoedig hersteld kan worden.” Ook Anita steekt Moustafa een hart onder de riem: ,,Wat een naar bericht, hopelijk krabbel je er snel weer bovenop, niemand kan beter broeken korter maken etc dan jij!”


Mustafa Jafari in zijn winkel in november 2020 - Angeles Mode

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie