Wendy en Marcel Brouwer
Wendy en Marcel Brouwer Karin Tim-Mijland

Fruit, groente, soep en verse maaltijden

Etalage

Wendy en Marcel Brouwer hebben in Odijk hun speciaalzaak Brouwer Groenten en Fruit geopend. Hier verkopen ze behalve groenten en fruit ook verse maaltijden, soepen en smoothies.

Karin Tim-Mijland

Met een receptie werd de winkel op 5 maart feestelijk geopend. Marcel koopt dagelijks verse ingrediënten in en bereidt ze zelf in de keuken in de winkel. Wendy: ,,We hebben goede groente en fruit en een assortiment maaltijden: van stamppot en salades tot bami en een stukje vlees, zoals spareribs." Daarnaast verkopen ze ook vegetarische maaltijden zoals lasagne en vleesvervangers. Alles is los verkrijgbaar. ,,De klanten kunnen alles bij elkaar zoeken," zegt Marcel. De maaltijden passen bij de seizoenen en komen dus uit eigen keuken. ,,De winkel is ontworpen rondom een open keuken. Mensen kunnen in de pannen kijken," zegt Wendy.

VANUIT ZEIST Marcel groeide op terwijl zijn ouders een groente en fruitwinkel hadden. ,,Het is hem met de paplepel ingegoten," zegt Wendy. Marcel en zij hadden twaalf jaar lang een groenten- en fruitwinkel in Zeist.

Daar begonnen ze met de levering van stamppotten, op verzoek van klanten breidden ze dit assortiment uit met soepen. Deze zaak hebben ze verkocht om vervolgens een winkel in Odijk te openen. Wendy vertelt dat ze in Zeist 90 procent van de klanten persoonlijk kenden. ,,We weten wat de mensen daar wilden hebben." Ze wist ook welke appels een klant altijd kocht. ,,Dat hoeven zij dan niet te onthouden, dat doen wij wel."

BEZORGING De nieuwe winkel in Odijk is ongeveer 100 m², twee keer zo groot als hun vorige zaak. Diverse klanten uit Zeist hebben al aangegeven dat ze voortaan naar de winkel in Odijk komen voor hun producten. Brouwer Groenten en Fruit bezorgt ook aan huis in Odijk, Bunnik, Werkhoven en Zeist. Bij bedrijven in de omgeving leveren ze 'werkfruit'.

Wendy: ,,Mensen willen gezonde en verse producten. Onze kracht is dat wij alles zelf maken." Het slogan op het keukenfront in de winkel is daarom: Marcel kookt hier vers voor u!

BEREIKBAAR De winkel is geopend van dinsdag tot en met vrijdag van 9.00 tot en met 19.00 uur en op zaterdag van 9.00 tot en met 18.00 uur. Op zondag en maandag is de zaak gesloten. De winkel is goed bereikbaar en parkeren aan de voor- en achterzijde van het pand is gratis.

Brouwer Groenten en Fruit is gevestigd in het totaal vernieuwde gedeelte van De Passage aan De Meent 32 E in Odijk, online te vinden op www.agfbrouwer.nl, telefonisch bereikbaar via: 030-6959907.

advertentie
advertentie