Wijbe Douma ( rechts ) met Hans van Echtelt langs de lijn bij een eerdere gelegenheid.
Wijbe Douma ( rechts ) met Hans van Echtelt langs de lijn bij een eerdere gelegenheid. Archief SV Aurora

Bunnik’73 blijft meedoen

Voetbal

BUNNIK Het affiche kon zaterdagmiddag verscheurd worden: geen Aurora tegen Bunnik op Sportpark Hoog Weerdenburg in Werkhoven. Op het spel stonden de posities in de vierde klasse. Maar meer nog de punten in de parallelle Kromme-Rijncompetitie.

Chris Reinders

Het idee van SV Aurora dat in het seizoen 2012-2013 voor het eerst gestalte kreeg, is even simpel als uniek. Zet de uitslagen van de derby’s tussen de verenigingen uit de Kromme Rijn in de reguliere competitie behaald in een apart klassement. Na een tweede editie in het seizoen 2014-2015 is de Kromme-Rijncompetitie nu toe aan de derde. Nieuw is de naam: de Hans van Echtelt Cup, vernoemd naar sportjournalist Hans van Echtelt uit Schalkwijk.

Toen afgelopen zomer bleek dat alle verenigingen uit de Kromme-Rijnstreek in de vierde klasse uitkwamen, aarzelde Wijbe Douma, voorzitter voetbal van SV Aurora, geen moment. ,,De clubs kwamen snel overeen om de KNVB aan te schrijven met het verzoek om ons in dezelfde poule te plaatsen.” Behalve de unieke sfeer en spanning die de derby’s te weeg brengen, is het goed voor het klimaat dat de clubs bij elkaar zitten, betoogde Wijbe vorige week aan de telefoon. ,,De afstanden tussen de locaties zijn immers kort. Ook voor de kantine-inkomsten is het prima.”

In de vorige twee edities van de Kromme-Rijncompetitie ging Aurora aan de haal met ‘de schaal’. Dat lijkt dit keer onmogelijk. Het elftal bezet niet alleen een bescheiden plek in de vierde klasse I, in de Hans van Echtelt Cup is het ook geen hosanna. Bunnik’73 blijft ondanks of dankzij de afgelasting in het kielzog van koploper vv ‘t Goy.  

Info over de stand en het programma staat op www.svaurora.nl.

advertentie