Aan tafel: Wendie Merkus (SVO Krommerijnstreek) Vincent de Wit (SV Odijk) Hans de Ligt (SVO Krommerijnstreek) Andre Westerhout (Bunnik’73) Kees Vermeulen (SV Odijk). Met daarachter vrouwen van SV Odijk (MB1 lichting 2007) en van SVO Krommerijnstreek
Aan tafel: Wendie Merkus (SVO Krommerijnstreek) Vincent de Wit (SV Odijk) Hans de Ligt (SVO Krommerijnstreek) Andre Westerhout (Bunnik’73) Kees Vermeulen (SV Odijk). Met daarachter vrouwen van SV Odijk (MB1 lichting 2007) en van SVO Krommerijnstreek SVO Krommerijnstreek

Nieuw tijdperk voor vrouwenvoetbal in de Krommerijnstreek

Voetbal

ODIJK BUNNIK Het is gelukt! Komend seizoen kunnen zes vrouwenteams aan de slag op de voetbalvelden. De inspanningen van Hans de Ligt, initiatiefnemer en voorzitter van SVO Krommerijnstreek, hebben hun vruchten afgeworpen. ,,Het is gelukt”, zegt De Ligt enthousiast.

door Kuun Jenniskens

Vrijdagavond was de officiële ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst tussen SV Odijk en Bunnik73. De vrouwen worden lid van één van deze twee voetbalclubs, maar ze spelen voor SVO - wat staat voor samenwerkende vrouwenopleiding - maar ze spelen in een eigen tenue. De spelers komen uit de hele Krommerijnstreek, en ook uit Zeist.

SVO Krommerijnstreek wordt een club zonder faciliteiten. De voetbalsters gaan de velden van Bunnik en Odijk gebruiken. De jeugd zal in Odijk trainen en hun wedstrijden spelen, en de vrouwen in Bunnik. Hans de Ligt: ,,Ze worden lid van één van deze verenigingen, waardoor deze weer in ledenaantal stijgen. Ze kiezen zelf met welke club ze de meeste band hebben.

[6 TEAMS] Welke teams zijn er samengesteld? Meisjes onder 11, meisjes onder 15 - Hans de Ligt hoopt na de winter nog te kunnen starten met een meisjesteam onder de 19. Ook zijn er drie vrouwenteams, het 2e en 3e team speelt recreatief. Maar het 1e gaat binnen de 2e klasse de velden op, en dat is hoog. Ook is er op vrijdagavond een trainingsgroep voor 30 plussers, die 7 tegen 7 gaan spelen.

Hans is creatief in het werven. Op de avond van de ondertekening spelen dames van het ‘oude’ SV OdijkB1 tegen het 'nieuwe' SVO Krommerijnstreek. ,,Het is een soort reünie”, zegt De Ligt. ,,Ik hoop dat hiervan nog weer dames gaan aanhaken.”

[SPONSORACTIE] Volgende week start SVO een origineel opgezette sponsoractie. De vrouwen zijn in badjas gefotografeerd, en de vraag die daarbij wordt gesteld, luidt: wie kleed ons aan? Er zijn lootjes van 100 euro te koop. De persoon of organisatie met het winnende lot wordt de hoofdsponsor en komt bij zes teams, voor niet meer dan deze 100 euro, voor twee jaar op de shirts te staan.

advertentie