Afbeelding
Anneloes Deschamps

Spannende finales Kubb-toernooi Van Merkensteijngaarde Bunnik

1 september 2020 om 09:20 Overig

BUNNIK Na zes sportieve zomeravonden was het zaterdag 29 augustus eindelijk zover: de finale van het Kubb-toernooi in de Van Merkensteijngaarde in Bunnik. Er waren twaalf koppels die voor de titel Kubb-kampioen VMG (Van Merkensteijngaarde) 2020 mochten strijden. Het Kubb-spel komt uit Zweden en is de laatste jaren zeer populair geworden in Nederland. Doel is het omvergooien van houten blokken door er houten stokken tegenaan te gooien. 

Na flinke regen in de ochtend klaarde het eind van de middag op en konden de velden worden uitgelegd. Als echte profs werd er nog even een warming-up gedraaid en werden peptalks uitgewisseld. Bij sommige deelnemers gierden duidelijk de zenuwen door het lijf. Langzaam liep het veld vol met supporters die met hun spandoeken en enthousiasme stonden te popelen om hun favorieten aan te moedigen. De prijzentafel werd bewonderd, want dankzij de steun van de Bunnikse middenstanders waren er prachtige prijzen te winnen.

In 2 poules werden er nog 3 wedstrijden gespeeld. De kinderen kwamen tegen elkaar uit op veld 1 en de volwassenen speelden tegen elkaar op veld 2.  Om 19:00 uur klonk het eerste fluitsignaal en vlogen de eerste stokken door de lucht. 

Bij de volwassenen werd het damesteam glansrijk winnaar. Iris van Domselaar en Martine Liefers speelden vol overgave en concentratie en dat resulteerde in 2 gewonnen wedstrijden, dus door naar de finale.

Bij de kinderen moesten Cis Pennings en Pepijn Deschamps hun zenuwen in bedwang houden om de blokken aan de overkant allemaal omver te kunnen gooien. En dat lukte! Ook zij werden ongeslagen finalisten. Het werd een super spannende finale. Tot de laatste worpen waren beide teams aan elkaar gewaagd met ieder nog één blok aan hun eigen kant kregen Pepijn en Cis de beurt. Het publiek werd doodstil. Het blok ging om en met de twee laatste stokken gooide Cis trefzeker de koning om.

De winnaars waren uitzinnig en het applaus was oorverdovend. Iris en Martine pakten hun verlies sportief op en feliciteerden de kampioenen gepast en coronaproof. Zoals het hoort bij een toernooi volgde er nog een prijsuitreiking. 

De hoofdprijs was voor Pepijn en Cis, iedere finalist kon daarna kiezen uit een prijs én een heerlijke chocoladereep. Dat was een geweldige verrassing, waarvoor hartelijk dank aan: Eetcafé  De Bank en Co, Vanan Kappers, C-Vis Bunnik, De IJskluis, Fietsboetiek Bunnik, Wapen van Bunnik, Slagerij Lotgering, Rijwielhandel Sjaak Koster, Mitra Bunnik, Hevi, Albert Heijn Bunnik, Marjan en Annerlie kapsalon en schoonheidssalon, Boekhandel van Ravenswaaij. Zij hebben alle aan dit buurtinitiatief prachtige prijzen geschonken.

Het toernooi heeft jong en oud met elkaar verbonden. Het plezier en de sportiviteit tijdens het spelen zorgden deze zomer voor veel blije gezichten. En dat is precies wat Olle en Debbie voor ogen hadden toen zij het toernooi organiseerden. 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie