Buiten spelen bij de Kersentuin
Buiten spelen bij de Kersentuin Jesper Oele

Buitenspelen met de jeugd

Overig

BUNNIK Jongerenwerk de Schoudermantel, Oefenpraktijk Bunnik, BO!NK Theater en de buurtsportcoaches van Bunnik Beweegt hebben de handen ineengeslagen om in deze bijzondere tijd de jeugd uit Bunnik, Werkhoven en Odijk in beweging te brengen. Het initiatief was zo succesvol dat de buurtsportcoaches hebben besloten het succes een vervolg te geven.

door Mieke Hansen-Hilhorst

Toen het verlossende woord van Premier Rutte naar buiten kwam, sprongen de buurtsportcoaches een gat in de lucht. De kinderen mogen weer buitenspelen! Buurtsportcoach Mieke: ,,Dat was echt een mooi moment. We hebben ons best gedaan om de mensen vanuit huis in beweging te brengen, maar nu was het eindelijk weer tijd om de hoepels en de ballen uit de kast te pakken!”

EEN BETROKKEN GEMEENTE Dat de betrokkenheid in de gemeente groot is, bleek wel uit de berichten die Bunnik Beweegt ontving van verschillende organisaties. Jongerenwerk de Schoudermantel, BO!NK Theater en Oefenpraktijk Bunnik wilden allen graag ook iets betekenen voor de jeugd. Na een korte online meeting rolde er een mooi programma uit met verschillende buitenspeelactiviteiten. Buurtsportcoach Jesper: ,,Elke organisatie deed iets vanuit haar eigen werkgebied. Zo waren er creatieve, sportieve, theatrale en fysieke activiteiten die allemaal met buitenspelen te maken hadden.”

RONDJE DOOR DE WIJK De afgelopen 3 weken waren er op elke woensdagmiddag en vrijdagmiddag in alle drie de dorpskernen buitenspeelactiviteiten. Het was een groot succes. In totaal hebben er meer dan 100 kinderen meegedaan aan de verschillende activiteiten. Buurtsportcoach Rowie: ,,Vaak zijn de kinderen niet op de hoogte van de activiteit, maar als ze ons dan bezig zien dan doen ze wel gelijk mee. Daarbij maken we ook altijd even een rondje door de wijk, om de kinderen die buiten zijn erbij te betrekken”.

DE OUDERS DOEN MEE Toch viel op dat niet alleen de kinderen buiten kwamen spelen. Ook de ouders vonden het prettig om weer buiten te zijn en elkaar op straat te spreken. Een enkeling waagde op 1,5 meter afstand nog een poging bij het mikcircuit. Coördinator Jongerenwerk Andreas: ,,Het was erg fijn om de ouders weer buiten te zien. We zijn gelijk het gesprek aan gegaan met enkele ouders over wat er speelt in de wijken. Zo kunnen wij toch ook weer wat voor hen betekenen. Een mooi initiatief dit!”

WEGENS SUCCES VERLENGD Wegens dit succes zullen de buurtsportcoaches de komende maand nog op woensdagmiddag en vrijdagmiddag in de wijken te vinden zijn. Ze zijn te herkennen aan hun blauwe trainingspakken. Mocht je willen weten waar de buurtsportcoaches langskomen? Kijk dan bij nieuws op de website: www.bunnikbeweegt.nl of volg de buurtsportcoaches op Facebook of Instagram. Heb jij de buurtsportcoaches nog nooit gezien en zou je graag willen dat zij een keer in jouw wijk of straat langskomen om buiten te spelen? Mail dan gerust naar: info@bunnikbeweegt.nl

advertentie