Buiten speelactiviteit op de vrijdagmiddag met Bunnik Beweegt
Buiten speelactiviteit op de vrijdagmiddag met Bunnik Beweegt Mieke Hansen-Hilhorst

Jeugdactiviteiten in Bunnik: We mogen weer aan de slag!

13 mei 2020 om 13:15 Activiteiten

BUNNIK Vanaf deze week mochten de kinderen van 4 t/m 12 jaar weer naar school. Dit betekent ook dat er veel organisaties weer actief gaan zijn vanaf deze periode. Zo ook BO!NK Theater, Jongerenwerk de Schoudermantel en Bunnik Beweegt. Zij hebben in die twee maanden niet stil gezeten en hebben voor nu een mooi plan bedacht.

door Mieke Hansen-Hilhorst

BO!NK Theater: ,,Na bijna twee maanden lockdown is het zover: we mogen weer in aangepaste vorm buitenactiviteiten aanbieden!!! Lekker flink theatraal bewegen in de buitenlucht. De docenten zijn druk bezig om een mooi programma voor de komende weken uit te werken. Theatermaken op 1,5 meter afstand: Dat vraagt om creativiteit. We gaan daar iedereen volop mee uitdagen!”

We mogen in de komende maanden steeds een beetje meer open, zolang we ons maar houden aan de belangrijkste maatregelen: thuisblijven als je verkouden bent, vaak je handen wassen en 1.5 meter afstand houden van de medewerkers. Emma Burgman van de Schoudermantel: ,,Vanaf woensdag 13 mei zullen we alleen buitenactiviteiten organiseren bij het gebouw van De Schoudermantel zodat we alle ruimte hebben."

3 WEKEN Na schooltijd zullen de DRIE organisaties op 20 mei om 15.30 uur beginnen met buitenactiviteiten voor kinderen van 4 t/m 12 jaar. In Werkhoven, Odijk en in Bunnik worden er 3 weken achter elkaar activiteiten gegeven op woensdagmiddag. Denk aan buitenspeelspelletjes en slapstick. De drie organisaties komen elke week in een ander dorp langs voor een woensdagmiddag activiteit.

Naast deze organisaties zal ook de OefenPraktijk Rianne Braal aanwezig zijn. Anne van Faassen zal vanuit de praktijk meehelpen: ,,Als oefentherapeuten stimuleren wij altijd al het bewegen en sporten, en ook zeker bij kinderen is dit heel belangrijk. Nog leuker dat we dit nu samen met de kinderen buiten kunnen organiseren!”

BUITEN SPELEN Bunnik Beweegt: ,,Wij zullen op 3 plekken aanwezig zijn. In Werkhoven bij het voetbalveldje achter MFA het Kwartier, in Odijk naast de Schoudermantel en in Bunnik bij MFA de Kersentuin. Dit allemaal op 20 mei, 27 mei en 3 juni. Kun je niet op de woensdagmiddag? Dan kun je altijd aansluiten bij het buitenspelen met ons op de vrijdagmiddag om 15.30 uur!"

Het is belangrijk dat de kinderen zelfstandig komen als zij dit zelf kunnen. Als ouders hun kind brengen en ophalen is het belangrijk dat dit snel gebeurt, zodat er niet teveel mensen bij elkaar komen. De activiteit zal van 15.30 tot 16.30 uur plaatsvinden.

MEER INFORMATIE ,,Houd onze sociale media kanalen in de gaten. Hier zal alle informatie nog een keer komen te staan. Daar kunt u precies vinden waar welke organisatie is. Volg ons op Instagram, Facebook en/of Twitter zodat het allemaal duidelijk is! Wil jij weten waar wij gaan buitenspelen en/of slapsticken (komisch bewegingstheater)? Kom dan mee doen en ervaar het zelf! Hopelijk zien we jou bij onze activiteiten."

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie