Lara van Hal, Florien Hootsen en Saar van Doorn
Lara van Hal, Florien Hootsen en Saar van Doorn Eva Bax

Knappe prestatie Gemzen-turnsters

9 maart 2020 om 09:59 Overig

BUNNIK Afgelopen zaterdag vond de tweede voorwedstrijd plaats voor de turnsters van de Gemzen Bunnik. Naast de voorbereidingen voor de jubileumshow die op 4 april gehouden wordt, moesten er tussendoor dus ook wedstrijdoefeningen uitgevoerd worden.

In de eerste ronde mochten Amy Peek en Fenna Wijnen (4e divisie, junior) samen met Noëlle Melis en Amber ten Katen (6e divisie, jeugd) het spits afbijten. Fenna turnde een nette wedstrijd en had zelfs de beste score op brug. Uiteindelijk eindigde ze als 6e. Amy had op balk een klein foutje, maar herpakte zich op de andere toestellen met een prachtige arabiersalto op vloer. Amy eindige als 11e in het eindklassement. Op de andere baan turnde Amber een stabiele wedstrijd zonder grote fouten. Vooral op balk (1e) en op vloer (2e) sprong Amber eruit, waardoor ze uiteindelijk de gouden medaille mee naar huis mocht nemen. Noëlle had een foutje op balk en ook haar vloeroefening ging niet zoals gepland, maar vanwege haar supernette brugoefening, mocht ze uiteindelijk toch de bronzen medaille mee naar huis nemen.

In de tweede ronde mochten Saar van Doorn, Lara van Hal en Florien Hootsen (instap D1) laten zien wat ze geoefend hadden. Voor de instappers was dit de eerste wedstrijd van het seizoen, waardoor de zenuwen flink aanwezig waren. Alle drie de dames vielen op vanwege de netheid die ze de gehele wedstrijd lieten zien. Florien turnde een super sprong (2e) en op brug, balk en vloer eindigde ze in het top-5-klassement, waardoor ze uiteindelijk de bronzen medaille in ontvangst mocht nemen. Ook Lara behoorde tot de beste vijf op de toestellen brug, balk en vloer, waardoor ze uiteindelijk 4e werd. Deze vierde plek werd beloond met een medaille. Saar turnde een supernette brug- en vloeroefening, waar ze beide keren als 2e eindigde. Op balk was ze helaas een onderdeel vergeten, waarvoor ze veel aftrek kreeg. Ondanks deze forse aftrek eindigde Saar als 7e in het eindklassement.

In de derde ronde was het de beurt aan Iris van Elst en Coos van Est (senior 4e divisie). Coos had een strakke balkoefening (1e) en ook de rest van de toestellen turnde ze stabiel. De stabiele wedstrijd werd beloond met een bronzen medaille. Iris turnde het beste van iedereen op vloer en eindigde, ondanks 2 vallen van balk, knap op de 5e plaats. Op de andere baan kwamen Romy Mulder en Mara Mastrobattista (jeugd D2) in actie. Mara turnde een nette oefening op brug en vloer. Helaas ging haar balk niet zoals gepland, waardoor ze meerdere onderdelen vergeten was. Hier heeft ze veel aftrek voor gekregen, waardoor ze uiteindelijk op de 9e plaats eindigde. Romy liet zien dat ze de afgelopen tijd hard gewerkt had en liet dit tijdens de wedstrijd ook zien. Romy eindigde als 13e.

In de laatste ronde kwamen Rafaella van Zadelhoff, Quinty Go en Lotte Smulders (pupil 2 D1) in actie. Rafaella werd 2e op sprong, 1e op brug, 4e op balk en 2e op vloer. Ondanks een val van balk was dit ruimschoots genoeg en mocht ze het hoogste podium betreden. Quinty viel op door haar superstrakke balkoefening en nette sprong. Op beide toestellen had zij de beste score van iedereen. Uiteindelijk mocht Quinty de zilveren medaille mee naar huis nemen. Lotte turnde een nette vloeroefening, waar ze 5e op werd. Naast een foutje op balk heeft ze naar behoren geturnd en werd ze uiteindelijk 14e.