Patrick van Ee, Estelle van Hout, burgemeester Van Bennekom. Achter: Greet van Schaik, Kiki Gijsbertsen
Patrick van Ee, Estelle van Hout, burgemeester Van Bennekom. Achter: Greet van Schaik, Kiki Gijsbertsen Karin Tim-Mijland

Primera Odijk heropend na brand

28 maart 2022 om 15:18 Zakelijk

ODIJK Op 15 maart heropende de vernieuwde winkel van Primera. De zaak was twee weken gesloten vanwege een brand in een aangrenzend pand.

Karin Tim-Mijland

Omdat door roet en rookschade de artikelen onbruikbaar waren geworden, moest eigenaar Patrick van Ee het gehele assortiment vervangen. Het pand zelf en meubilair zijn gereinigd, bovendien zijn de vloer en het plafond gemoderniseerd. 

Tegen middernacht op zondag 27 februari belde de alarmcentrale naar Patrick met de mededeling dat het rookalarm in zijn zaak was afgegaan. Toen hij daar aankwam, waren de brandweerlieden al aan het blussen. Door snel ingrijpen konden zij voorkomen dat de brand oversloeg naar zijn pand. Patrick: ,,De hele winkel stond vol rook. Ik dacht eerst dat de brand bij ons was, maar dat bleek niet zo te zijn. Aanvankelijk verwachtte ik de volgende dag de zaak weer te kunnen openen.” Maar de schade was groter dan hij op dat moment kon overzien. De gehele inboedel moest gereinigd worden, maar dat was gezien de grote hoeveelheid artikelen niet haalbaar. Daarom besloot hij in overleg met de verzekering om het gehele assortiment te vervangen. 

Tijdens de winkelsluiting liet hij vernieuwingen aanbrengen. De tapijttegels zijn vervangen door een PVC-vloer en de tl-buisjes in het plafond hebben plaatsgemaakt voor duurzame ledspots die bepaalde artikelen uitlichten.

Het basisassortiment is weer op orde en wordt geleidelijk aan uitgebreid met cadeauartikelen. Nu zijn er al mokken en onderzetters ,,Met leuke teksten erop” te koop, maar er volgen bijvoorbeeld ook bijouterieën. ,,Het is een doorlopend proces, daarbij kijken we naar de feestdagen en seizoenen. Als het enigszins kan, passen we het assortiment daarop aan.”

Patrick en zijn vrouw zijn volgende maand één jaar eigenaar van de winkel. In april 2021 namen zij deze zaak over van hun (schoon)vader Jan van Hout, die eerder dat jaar overleed. Aanvankelijk nam Patrick gedurende zes maanden verlof van zijn werk om te beoordelen of een shop runnen wel zou bevallen. Hij bleek het zo leuk te vinden om in de zaak te staan en alles erom heen te regelen dat hij besloot om zijn baan op te zeggen. Vervolgens zette hij de winkel voort samen met zijn vrouw en het personeel dat al in dienst was bij zijn schoonvader. Een van de dingen die hij waardeert, is de omgang met klanten. ,,De winkel heeft een sociale functie: mensen komen ook voor een praatje, je krijgt zo al gauw een band met de dorpsbewoners.”

i: Primera, De Meent 34 in Odijk

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie