Anno van den Berg in 2021 voor zijn winkel
Anno van den Berg in 2021 voor zijn winkel Kuun Jenniskens

Anno’s Dagwinkel in Werkhoven sluit al na april

23 maart 2022 om 11:40 Zakelijk

WERKHOVEN Dat de winkel zou sluiten, was al langer bekend. Maar deze week kregen Werkhovenaren een brief waarin staat dat de Anno’s Dagwinkel op 30 april voor het laatst geopend is. De laatste jaren is veel gesproken over voortzetting van een supermarkt in Werkhoven, in welke vorm dan ook. Dat heeft echter nog niks opgeleverd. 

door Agnes Corbeij

Anno en Bella van den Berg zeggen in de brief dit besluit ‘met pijn in het hart’ genomen te hebben. ,,We realiseren ons dat deze mededeling voor velen als donderslag bij heldere hemel komt. Voor ons betekent het de afronding van een periode waarin we intensief hebben nagedacht over onze toekomst. Want een besluit om een winkel na zoveel jaar te sluiten, neem je niet zomaar.”

ANDERE PLEK Minder dan een jaar geleden vertelde Anno in het Bunniks Nieuws dat de winkel zou sluiten. Toen kon hij er nog geen datum aan plakken. Dat heeft hij inmiddels dus wel gedaan. Eerder dan door velen verwacht, op 30 april 2022, sluiten de deuren definitief. Anno heeft verschillende partijen benaderd om te spreken over voortzetting, wellicht op een andere plek. Daarbij waren onder meer de gemeente en ontwikkelaar Kalliste betrokken. Dit leidde tot op heden niet tot een oplossing. 

De leefbaarheid van de dorpen is een van de speerpunten van het college en ook een van de ambities die de gemeente richting de provincie heeft uitgesproken. Ook de sluiting van Anno’s Dagwinkel wordt in de video die de gemeente daarover maakte, genoemd. De gemeente zegt echter afhankelijk te zijn van initiatieven uit de markt als het gaat om de vestiging van winkels.

LEEFBAARHEID In de brief van Anno en Bella van den Berg staat daarover: ,,We zijn tot op de dag van vandaag ontzettend trots op onze zaak. We realiseren ons dat de sluiting van onze winkel een klap is voor de leefbaarheid in het dorp en de omgeving. De sluiting van de winkel doet ons dan ook echt pijn.” 

Toch zien de ondernemers geen toekomst meer voor de huidige winkel. ,,De supermarktwereld verandert in een rap tempo en daarbij wordt online bestellen een steeds groter aandeel. De afgelopen jaren hebben we ons ingezet om onze supermarkt met de tijd mee te laten gaan. Vanuit onze rijdende winkel zijn we gestart met een Troefmarkt en sinds vele jaren zijn we Dagwinkel. Veranderingen die nodig waren om u de service te kunnen bieden die u van ons verwachtte.”

HERINNERINGEN Tot en met zaterdag 30 april houdt Anno’s Dagwinkel de gewone openingstijden aan. Dan valt het doek definitief. ,,Wat straks rest zijn de mooie herinneringen. ... We hebben in al die jaren zoveel mensen leren kennen en daarmee goede relaties opgebouwd. Daar kijken we met heel veel plezier op terug. Wij danken u allen dan ook voor uw jarenlange klandizie en het in ons gestelde vertrouwen.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie