Afbeelding
Provincie Utrecht

Provincie Utrecht plaatst camera’s in Werkhoven voor telling landbouwverkeer

15 maart 2024 om 09:15 Verkeer en vervoer

WERKHOVEN Vanaf maandag zijn er in Werkhoven drie camera’s geïnstalleerd om het passerende landbouwverkeer te tellen. Dit initiatief komt voort uit een onderzoek dat de provincie Utrecht uitvoert naar de overlast en hinder veroorzaakt door doorgaand landbouwverkeer in de kern Werkhoven. 

Het onderzoek is een reactie op de zorgen van de lokale gemeenschap over de toename van landbouwverkeer door Werkhoven, laat de gemeente Bunnik weten. ,,Het doel is om een beter inzicht te krijgen in de aard en omvang van het probleem, zodat er gerichte maatregelen kunnen worden genomen om de leefbaarheid en veiligheid in de omgeving te verbeteren. Na de telling zullen de camera’s worden verwijderd.”

De camera’s zullen gedurende de komende twee weken actief zijn en de volgende categorieën tellen: tractoren met aanhanger, tractoren zonder aanhanger, overig landbouwverkeer, vrachtwagens (niet noodzakelijk gerelateerd aan landbouwverkeer, maar wel van invloed op het veiligheidsgevoel).

RESULTATEN

De resultaten van het onderzoek zullen worden geanalyseerd door de provincie Utrecht.

Op het kaartje dat door de provincie Utrecht is verstrekt, zijn de exacte locaties aangegeven waar de camera’s zullen worden geplaatst.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie