Afbeelding

Vijfde editie van de ‘Amelisweerd, langs de Kromme Rijn’ kalender

25 november 2022 om 16:15 Natuur & platteland

BUNNIK De vijfde editie van de ‘Amelisweerd, langs de Kromme Rijn kalender’ is verschenen. Een interview met de Utrechtse fotograaf Arthur Puls, die de prachtige foto’s voor de kalender maakte.

Davinia Croes 

Als natuurliefhebber begon Arthur Puls met fotograferen tijdens vakanties en in de groene omgeving van zijn woonplaats Utrecht. Zoals Arthur Puls zegt: ,De Landgoederen Amelisweerd en Rhijnauwen en de Kromme Rijn tussen Utrecht en Bunnik zijn erg fotogeniek. De afwisseling tussen bossen, weilanden, de Kromme Rijn en boomgaarden, maakt dat het een divers en interessant gebied voor landschapsfotografen. De unieke stinzenflora op de landgoederen spreekt bovendien macro-fotografen erg aan.

De wekelijkse, soms zelf dagelijkse fotografie sessies in de vroege ochtend hebben ertoe geleid dat er een grote wens ontstond om de foto’s te bundelen en de schoonheid van de landgoederen en de waarde ervan voor de omgeving onder de aandacht te brengen. Aldus Arthur: ,,Op die manier draag ik hopelijk ook een klein beetje bij aan het behouden van de landgoederen. Bij het maken van de eerste kalender kwam ik er achter dat ik het ook belangrijk vond er een duurzaam en lokaal gemaakt product van de maken. Zo viel mijn oog op een duurzame Utrechtse drukker en kwam ik er achter dat er gave gerecyclede papiersoorten zijn om op te drukken.”

TOPOMSTANDIGHEDEN hoe laat gaat Arthur precies op pad? Op ochtenden met nevel en laaghangende mist in de zomer betekent het soms dat hij al om 6.00 uur ter plaatse moet zijn. Hij heeft het er graag voor over, want langs de Kromme Rijn of in het bos rondom het landgoed levert het soms magische fotomomenten op. Al grijnzend licht hij het toe: ,,Bij top-omstandigheden is mijn dag al geslaagd als ik daar sta en van de omgeving kan genieten. Bovendien schiet ik op zo’n ochtend vaak meerdere foto’s waar ik superblij mee ben.”

Na vier succesvolle edities, talloze blije (terugkerende) klanten en mooie verhalen over Amelisweerd, ligt dit jaar alweer de vijfde in de winkels en zoals Arthur aangeeft, gaan deze als warme broodjes over de toonbank.

DE WERELD OVER Bij de vraag waarom Arthur denkt dat de kalender zo geliefd is: ,,Mensen zijn trots op de landgoederen, gaan er graag recreëren of sporten en waarderen de foto’s in mijn kalender. Het gebeurt regelmatig dat ik meerdere bestellingen binnen krijg van dezelfde adressen, omdat ze de kalender behalve voor henzelf ook graag cadeau willen doen. Ook hoor ik vaak dat klanten de kalender versturen naar vrienden en familie in het buitenland. Enkele voorbeelden zijn: Nieuw Zeeland, Thailand, Hong Kong, West Afrika, Aruba, Alaska. Amelisweerd gaat op die manier de hele wereld over!”

De kalenders zijn in Bunnik te koop bij boekhandel van Ravenswaay.

 Arthur Puls is binnenkort te vinden op de Kerstfair Lunetten (10 december) en Wintermarkt Molen de Ster (11 december) met nog veel meer producten. Ook kan je de kalender en andere producten online bestellen op arthurpulsphotography.com.

Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie